|

Fetih ve Hamas birleşecek

Hamas'ın kurucularından ve Lübnan'daki en üst yetkililerinden olan Usame Hamdan, Hamas ve el-Fetih hareketinin uzun yıllar süren ayrılıkta sona geldiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:11 - 27/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Hamdan, “Aramızdaki ihtilafı ve kutuplaşmayı bitirerek geçici hükümet kuracağız. Hep birlikte işgalci İsrail'e karşı mücadele edeceğiz. Bu karar bizi seçime götürecek ve Filistin halkının şu anki bulunduğu durumu şekillendirecek ve yeni bir Filistin oluşturacağız” dedi.



TÜRKİYE'NİN DURUŞU TAKDİRLİK


İsrail'le herhangi bir anlaşmanın söz konusu bile olmayacağının altını çizen Hamdan, “Hiç kimse İsrail'e güvenmemeli. İsrail bugüne kadar katlettiği insanların günahını çekmeli” dedi. İsrail'in ekonomi üzerine kurulmuş bir devlet olduğunu söyleyen Hamdan, Türk diplomasisinin İsrail üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığını belirtti. Hamdan, “Türkiye, İsrail'in katliamlarını durdurmaya çalışıyor. Filistin halkı için mücadele veriyor, tepki ortaya koyuyor. Ki bu duruş takdire şayan bir mücadele olarak karşımıza çıkıyor. Mavi Marmara'daki şehitlerin hakkı için İsrail'in istenilen tazminat bedelini kabul etmesi, onlara güvenilebileceği anlamına gelmiyor. Bu açıdan Türkiye dikkatli olmalı ve İsrail'e güvenmemeli. Çünkü İsrail kendi menfaati için tüm uluslararası hukuk kaidelerini çiğniyor” ifadelerini kullandı.


#Hamas
#Fetih
#Filistin
8 yıl önce