Hamas'tan Gazze'deki soykırım ve açlığa karşı küresel gösterilerin artırılması çağrısı

12:31, 29/07/2025, SalıG: Güncelleme: 12:32, 29/07/2025, Salı
AA
Hamas'tan Gazze'deki soykırım ve açlığa karşı küresel gösterilerin artırılması çağrısı
Tüm dünyada İsrail büyükelçilikleri ve onu destekleyen ülkelerin büyükelçilikleri önünde gösteri ve eylemlerin artırılmasını isteyen Hamas, İsrail'in çocuklar, kadınlar, hastalar ve masum sivilleri hedef alan saldırıları ve aç bırakma eylemleri son bulana kadar gösterilerin devam etmesini talep etti.

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü soykırım ve aç bırakma politikasına karşı ağustos ayının ilk üç günü küresel çapta eylemlerin artırılması çağrısında bulundu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Ağustos'un ilk üç günü ve sonraki günlerde Gazze Şeridi'ndeki devam eden İsrail saldırılarına, soykırıma ve aç bırakmaya karşı küresel halk eylemlerinin artırılması çağrısında bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.


İsrail tarafından İran'ın başkenti Tahran'da 31 Temmuz 2024'te suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin vefatından iki gün önce (29 Temmuz) "3 Ağustos'un Gazze'ye destek için küresel bir gün olması" çağrısının anımsatıldığı açıklamada, "Heniyye anısına 3 Ağustos'un "Gazze, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin'deki tutsaklar için küresel destek günü olması" çağrısı yapıldı.


Tüm dünyada İsrail büyükelçilikleri ve onu destekleyen ülkelerin büyükelçilikleri önünde gösteri ve eylemlerin artırılmasını isteyen Hamas, İsrail'in çocuklar, kadınlar, hastalar ve masum sivilleri hedef alan saldırıları ve aç bırakma eylemleri son bulana kadar gösterilerin devam etmesini talep etti.


Gazze "açlıktan" ölüyor


İsrail'in saldırıları ve insani yardım girişini kısıtlayan sıkı kuşatması altındaki Gazze Şeridi, açlığın yayıldığı, su, ilaç, tıbbi gereçler ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani felaketi yaşıyor. Başta çocuklar olmak üzere, Gazze Şeridi'nde açlık nedeniyle ölümler artıyor. İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana açlık nedeniyle 88'i çocuk 147 kişi hayatını kaybetti. Yerel ve uluslararası çevreler İsrail'in "açlığı ve susuzluğu silah olarak" kullandığını belirtiyor. İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda bugüne kadar en az 59 bin 921 Filistinli hayatını kaybetti, 145 bin 233 kişi yaralandı.


Türk savunma sanayisi dolanan mühimmatta çıtayı yükseltti: Dünyada ilk olma özelliğine sahip
Ekonomi
Türk savunma sanayisi dolanan mühimmatta çıtayı yükseltti: Dünyada ilk olma özelliğine sahip
TÜİK enflasyon oranları ne zaman açıklanacak 2025 Temmuz | TÜFE 2025 yıl sonu enflasyon beklentisi belli oldu mu?
Özgün
TÜİK enflasyon oranları ne zaman açıklanacak 2025 Temmuz | TÜFE 2025 yıl sonu enflasyon beklentisi belli oldu mu?
Beykoz’da işaret fişeğiyle yangın çıkaran şahıs tutuklandı
Gündem
Beykoz’da işaret fişeğiyle yangın çıkaran şahıs tutuklandı
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026