|

Haşdi Şabi ABD’lileri vurdu

İran güçlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisine (İKDP) ait bir kampa düzenlediği saldırıya ilişkin detaylara Yeni Şafak ulaştı.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 15/09/2018 Saturday
Güncelleme: 03:14 - 15/09/2018 Saturday
Yeni Şafak
Kampa düzenlenen saldırıda, 16 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.
Kampa düzenlenen saldırıda, 16 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.

Aralarında üst düzey isimlerin de olduğu 16 İKDP'linin öldüğü, yaklaşık 40 kişinin yaralandığı saldırıyı Haşdi Şabi’nin gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

ÜÇ ASKER BİR MÜHENDİS

Köysancak ilçesindeki kampa 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilen saldırıda yaralananlar arasında 4 ABD’linin olduğu belirlendi. Karargahta yaralanan ABD’lilerden birisinin hayati tehlikesi devam ediyor. Kampta uzun süredir ABD’li askerlerin İran’dan gelen Peşmergeleri eğiterek yeniden ve İran’a gönderdiği iddia ediliyor. Yeni Şafak’a konuşan kaynaklar, yaralanan 3 ABD’linin askeri eğitim uzmanı, birisinin ise Dokan Barajı’nda çalışan ABD’li sivil mühendis olduğunu kaydetti.

FÜZELER KARARGAHTAN

Yeni Şafak’a bilgi veren bölge kaynakları Köysancak’ı hedef alan füzelerin, Süleymaniye’de bulunan Haşdi Şabi karargahından ateşlendiğini belirtti. Saldırının ardından 3 kişilik ABD’li uzman araştırma heyeti, bölgede incelemeler de bulundu. Karargahtan toplanan füze parçaları ve bölgede bulunan radarlardan alınan bilgilerin füzenin çıkış noktası olarak Haşdi Şabi Karargahı’nı gösterdiği belirtiliyor.

BASRA’YA MİSİLLEME

Barzani’ye yakın bir kaynak, 8 Eylül Köysancak saldırısının, Basra’da İran destekli yapılara ait merkezlerin basılması ve yakılmasına karşı misilleme amaçlı düzenlendiğini anlattı. Yetkili, İran’ın ABD ile doğrudan muhatap olmamak amacı ile saldırının Irak içerisinden yapıldığını ifade etti.

#Haşdi Şabi
#ABD
#İran
6 years ago