|

Hazar stratejisi belirleniyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Müşaviri Mehmedov "Aliyev, Eylül'ün ikinci yarısında İran'a gidecek. Türk Yıldızları'nın gösterisi, Türkiye ile stratejik işbirliğimizin açık bir göstergesidir" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 22/08/2001 Çarşamba
Güncelleme: 19:56 - 21/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Müşaviri Nevruz Mehmedov, Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Eylül ayının ikinci yarısında İran'a resmi ziyarette bulunacağını belirtti. Mehmedov, Aliyev'in Tahran ziyaretinin gündemde olduğunu hatırlatarak, bu ziyaretin "mutlaka yapılacağını" söyledi. Azerbaycan ile İran arasında son dönemlerde yaşanan gerginliklere rağmen dostluk ilişkilerinin tarihi kökleri olduğunu ifade eden Mehmedov, ziyaret sırasında görüşmelerin çok geniş yelpazede yapılacağını ve birçok konunun gündeme geleceğini belirtti. Mehmedov, "Türk Yıldızları"nın 24 ve 25 Ağustos'ta Bakü semalarında gösteri yapacağını hatırlatarak, "Bu gösteriler iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin açık bir göstergesidir" dedi. "Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ebedi ve sarsılmazdır" diyen Mehmedov, kimsenin bu kardeşlik ilişkilerine gölge düşüremeyeceğini kaydetti. Mehmedov, Türk Yıldızları'nın Bakü'de yapacağı gösterilerin çok önceden planlandığını da sözlerine ekledi.



Toplatılar ertelendi


Azerbaycan ile İran hükümetleri arasında kurulan komisyonun toplantıları ertelendi. Ekonomik Gelişim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasında ekonomi, eğitim, sosyal ve kültür alanlarında işbirliği amacıyla kurulan komisyonun, Ağustos ayı içinde yapılması planlanan toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.



Azeri anamuhalefeti erken seçim istedi


Azerbaycan'da, anamuhalefet konumundaki Musavat Partisi'nin Genel Başkanı İsa Kamber, Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in, 2003'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için start verdiğini ve erken seçimin ülke yararına olacağını söyledi. Kamber, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aliyev'in cumhurbaşkanlığına yeniden aday olmasıyla "her şeyin bitmediğini" ve seçimlerin bağımsız ve adil yapılabilmesi için seçim yasası ve seçim listelerinin büyük önem taşıdığını belirtti. Kamber, Azerbaycan'da en son 1998'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhalefet partileri tarafından tanınmadığını ve yeni seçime gidilmesi yönünde ortak karar alındığını hatırlattı.


#Hazar stratejisi
#Azerbaycan
#Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev
#Türk Yıldızları
23 yıl önce