|

İdlib kaynıyor

Muhaliflerin İdlib cephesine sınır noktalara cephane ve asker sevkıyatı sürüyor. ÖSO Komutanı Binbaşı Ebu İbrahim, bölgede tam bir seferberlik halinin hakim olduğunu söyledi.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 03:12 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
İdlip İl Meclis Başkanı Gassan Hamo şu an sınıra yürüyen sivil sayısının 4 bin civarında olduğunu, gelişmelere bağlı olarak bu sayının yüzbinleri bulabileceğini söyledi.​
İdlip İl Meclis Başkanı Gassan Hamo şu an sınıra yürüyen sivil sayısının 4 bin civarında olduğunu, gelişmelere bağlı olarak bu sayının yüzbinleri bulabileceğini söyledi.​

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de bulunan TSK’ya ait gözlem noktaları, Türkiye’den giden beton blok ve kurşun geçirmez gözetleme kuleleri ile güçlendiriliyor. Hatay Cilvegözü’nden geçen tahkimat malzemeleri üs bölgelerine ulaştı. Hama Morek’te bulunan Türk gözlem noktasını ziyaret eden bölgede konuşlu ÖSO grupları, muhtemel bir saldırı halinde Türk üslerinin korunması konusunda tüm güçlerini seferber etme taahhüdünde bulundu.

MUHALİF CEPHEDE TAHKİMAT

Muhaliflerin İdlib cephesine sınır noktalara cephane, silah ve asker sevkıyatı da sürüyor. ÖSO komutanlarından Binbaşı Ebu İbrahim savunma hattının Sahlel Gap, Cidr El Şugur, Ebu Duhur ve Raşidin bölgelerine uzanan 130 kilometrelik alanı kapsadığını söyledi. Yeni Şafak’a konuşan muhalif komutan, İdlib bölgesinde tam bir seferberlik halinin hakim olduğunu, Esed ve destekçilerinden korkmadıklarını kaydetti.

CEPHELER PAYLAŞILDI

Esed rejimi ve destekçileri arasında cephe paylaşımı da yapıldı. ÖSO komutanı Ebu İbrahim, Halep ve Lazkiye bölgelerinde Hareket en Nuceba, Hizbullah, Asaeb Ehlül Hak gibi İran destekli Şii militanların saldırı hazırlığı yaptığını söyledi. Ebu İbrahim Hama yönünden rejim askerleri, PKK ve şebbihaların, Lazkiye-Türkmendağı hattında ise Pakistan ve Afganistan’dan getirilen Şii-Fatımiyyun ve Zülfikar tugaylarının Mihraç Ural çetesi ile saldıracağını belirtti.

  • Esed’in Halep Akademi el Askeri bölgesinde konuşlu topçu bataryaları Hanasel, Anadan, Hayyan, Raşidin bölgelerini bombalıyor. Daha güneyde yer alan Hama cephesinde ise rejim topçuları Tah bölgesini vuruyor. Bombardımanların arttığı Kalat el Madig, Latamnia ve Tah bölgelerinde halk evlerini terk ederek kuzeye göç ediyor. Yerel kaynaklar, halkın hava bombardımanlarının başlama endişesiyle Türkiye sınırına yöneldiğini belirtiyor. İdlip İl Meclis Başkanı Gassan Hamo şu an sınıra yürüyen sivil sayısının 4 bin civarında olduğunu, gelişmelere bağlı olarak bu sayının yüzbinleri bulabileceğini söyledi.
#Suriye
#İdlib
#PKK
6 yıl önce