|

"İkinci bir referandum olmayacak"

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği (AB) üyeliğiyle ilgili ikinci bir referandumun yapılmayacağını ve İngiltere'nin AB içinde kalmak için bir "arka kapı" arayışında olmayacağını söyledi.

Yeni Şafak
14:33 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:39 - 31/08/2016 Çarşamba
AA

Başbakan May, hükümetin yaz tatili arasının ardından bugün ilk kez toplanan Bakanlar Kurulu'nun açılışında İngiltere'nin AB'den ayrılması (Brexit) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.



Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre May, toplantıda bakanlara seslenerek, "Brexit'in Brexit anlamına geldiği ve bunu bir başarı hikayesine dönüştüreceğimiz konusunda net olmaya devam etmeliyiz. İkinci bir referandum olmayacak. Arka kapıyı kullanarak AB içinde kalmaya dönük hiçbir girişimde bulunulmayacak." ifadelerini kullandı.



Bakanlar kurulu toplantısında Brexit süreciyle ilgili bakanlıkların hazırlıklarının ele alındığı bildirildi. Bu kapsamda Brexit sürecini yönetecek Dışişleri Bakanı Boris Johnson, AB'den Ayrılma Bakanı David Davis ve Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox'un bakanlıklarının yol haritası tasarılarını May'e sunması bekleniyor.



İngiltere'de 23 Haziran'da yapılan referandumda halkın yüzde 52'si "AB'den çıkılması" yönünde oy kullandı. Ancak ülkenin AB'den ayrılması için Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesinin İngiltere'nin başvurusuyla devreye alınması gerekiyor. Başbakan May, bu başvurunun 2017'den önce yapılmayacağını açıklamıştı.








#Boris Johnson
#David Davis
#Liam Fox
#Theresa May
8 yıl önce