|

İlk mezunlar

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Türk askeri eğitim merkezi ilk mezunlarını verdi. Törene katılan Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, merkezden mezun olan 150 subayın Somali ordusu için “zafer” anlamı taşıdığını söyledi. Fermacu, terörle mücadeledeki desteği için Türkiye’ye teşekkür etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:17 - 25/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Türk askeri eğitim merkezi ilk mezunlarını 
verdi.
Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Türk askeri eğitim merkezi ilk mezunlarını verdi.

Somali’deki Türk üssü TURKSOM ilk mezunlarını verdi. Merkezde eğitim alan 150 Somalili asker, orduda subay olarak göreve başladı. Mezuniyet töreninde konuşan Somali Cumhurbaşkanı Fermacu, “Askeri saha dahil olmak üzere her alanda verdikleri destekten ötürü Türk hükümeti ve halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Türk askeri eğitim merkezi (TURKSOM) ilk mezunlarını verdi. Merkezde gerçekleştirilen törene Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, hükümet yetkilileri, Somalili ve Türk komutanlar ile Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar katıldı.

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Somali Cumhurbaşkanı Fermacu törendeki konuşmasında, "Askeri saha dahil, her sahada verdikleri destekten ötürü Türk hükümeti ve halkına teşekkür ediyorum" dedi. Merkezden mezun 150 subayın Somali ordusu için "zafer" anlamı taşıdığını, iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri yansıttığını belirten Fermacu, mezunlara seslenerek, vatanın ile halkın sahada ve terörle mücadelede onlardan beklentileri olduğunu söyledi.


GÜVENİLİR BİR ORTAK

Somali Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdiveli Jama Gorod da Türk askeri eğitim merkezinin güçlü ordu eğitimi için önemli bir rol oynadığını, mezunların, ülkeyi teröristlere karşı savunmak için sarfedilen emniyet çabalarına katılacağını kaydetti. Gorod, Türkiye’nin güvenilir bir ortak olduğunu ve başta askeri saha olmak üzere Türkiye’den süreklilik arz eden bir destek gördüklerini ifade etti.

DAHA ÇOK MEZUN VERMEK İSTİYORUZ

Türk askeri eğitim merkezi Başkanı Yasin Kalın ise, mezun subaylara, içtenlikle çalışmaları, ülke emniyetine yönelik tehdidlere karşı savunma oluşturarak Somalililere hizmet etmeleri çağrısında bulundu. Kalın, merkezin daha çok mezun vermeyi planladığını aktardı.

#Somali
#Mogadişu
#Muhammed Abdullah Fermacu
6 yıl önce