İran'dan yapılan misilleme nedeniyle Tel Aviv ve çevresinde sirenler çaldı
18:16, 08/03/2026, Pazar
AA

İsrail ordusu
İran'ın, ABD-İsrail saldırılarına karşılık yeni bir misilleme başlattığını duyurmasının ardından Tel Aviv ve çevresinde hava saldırısı sirenleri devreye girdi. İsrail ordusu, füze saldırısı tehdidi nedeniyle hava savunma sistemlerinin aktif hale getirildiğini bildirdi.
ABD-İsrail’in saldırı düzenlediği İran'dan yeni misilleme başlatıldığının duyurulmasının ardından Tel Aviv ve çevresinde sirenler çaldı.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, hava savunma sistemlerinin İran'dan atılan füzeleri önlemek için devreye girdiği bildirildi.
Saldırı tehdidi altındaki bölgelerde vatandaşların cep telefonlarına ön uyarı mesajları atıldığı belirtilen açıklamada, bir sonraki duyuruya kadar sığınaklarda kalınması talimatı verildiği vurgulandı.
Sirenler devreye girdi
Öte yandan İsrail’in başkenti ve çevresinde İran'dan atılan füzeler nedeniyle sirenler devreye girdi.
İran'ın yaklaşık bir saat önce yaptığı misillemede Tel Aviv ve Holon bölgesinde biri ağır 6 kişi yaralanmıştı. Bazı araç ve evlerin ise hasar aldığı bildirilmişti.

Dünya
İran ordusu: Savaşı 6 ay sürdürebilecek kapasiteye sahibiz

Dünya
ABD'nin İran'a yönelik raporu sızdı: Saldırılar İran rejimini deviremez

Dünya
İran Kızılay: ABD-İsrail saldırılarında 9 bin 669 sivil yapı hasar gördü
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.