İsmailov'un Çerkez Pazarı'na baskın

İha
00:0010/06/2009, Çarşamba
G: 10/06/2009, Çarşamba
Yeni Şafak
İsmailov'un Çerkez Pazarı'na baskın
İsmailov'un Çerkez Pazarı'na baskın

Antalya'da yaptırdığı ve Hollywood yıldızlarının da katılımıyla görkemli bir şekilde açılışını yaptığı Mardan Palace Otel'in sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un Moskova'da sahibi olduğu Çerkez Pazarı'nda kaçak mallar ele geçirildi.

Türk tekstil ürünlerinin de yaygın olarak satıldığı pazarda 2 milyar dolar tutarında Çin malı çocuk giyim eşyası ele geçirildi. Kaçakçılık ve korsan üretimle mücadele edilmesi uyarısında bulunan Rus Başbakan Vladimir Putin'in çıkışlarının ardından İsmailov'a ait Çerkez Pazarı'nda yapılan arama sonucu İsmailov'un 2 milyar dolar değerinde kaçak ticaret malına el konulduğu belirtildi. Pazarda bulunan 22 konteynırda yapılan inceleme sonucunda ele geçirilen malların insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle imha edileceği açıklandı.

Antalya'da açtığı 1,4 milyar dolarlık otelle tüm dünyanın dikkatini çeken Azeri asıllı Rus işadamı İsmailov, Rusya'da kazandıklarını Türkiye'ye yatırdığı gerekçesiyle Rusya'da tepkilere hedef olurken, Kremlin yanlısı Kaomsomoletskaya Pravda gazetesi olayı “Moskova'da kazandığını Antalya'da harcadı” başlıklı manşetle okurlarına duyurmuştu. Rus basınında çıkan diğer haber yorumlarında da Yahudi asıllı İsmailov'un ekonomik kriz döneminde Rusya'ya değil Türk ekonomisine katkıda bulunması “vatana ihanet” olarak değerlendirilmişti.