|

İsrail terörü

Gazze Şeridi’nden 3 kilometre içeri girerek Hamas komutanı Nur Bereke dahil 7 Filistinli'yi şehit eden İsrail dün gece de terör estirdi. Havadan aralarında sivil hedeflerin de olduğu 70 nokta havadan vuruldu. Hamas’a ait El Aksa televizyonunun merkezi 10 füzeyle tamamen yıkıldı.Hamas ise bir askeri otobüsün vurulduğunu çok sayıda İsrail askerinin yaralandığını duyurdu.

Haber Merkezi
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 09:36 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
İsrail dün gece de terör estirdi.
İsrail dün gece de terör estirdi.

İsrail ordusunun önceki gece abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bulunan Han Yunus kentinin doğu sınırında düzenlediği saldırının detayları belli oldu. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el- Kassam Tugayları dün bir açıklama yayınlayarak “İsrail’in Gazze’ye girişi özellikle komutan Nur Bereke’ye suikast niyeti taşımıyordu. Bu büyük bir saldırı planıydı ve kartları karma amacı bulunuyordu.” denildi.


Saldırının detaylarına yer verilen açıklamada “Bir grup İsrail askerinin sivil bir araçla Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’un 3 kilometre kadar içlerine girdiği” bilgisi paylaşılırken, Kassam Tugayları’na bağlı emniyet güçlerinin durumu fark etmesi üzerine Nur Bereke’nin komutanlığında birkaç kişinin bölgeye gittiği ve ardından çatışma çıktığı belirtildi. Açıklamada “Direniş tarafından gece saatlerinde İsrail’e iyi bir ders verildi.” ifadelerine de yer verildi. İşgalci gücün saldırısı sonucunda Hamas komutanı Nur Bereke dahil 7 Filistinli şehit olmuş, 7 Filistinli de yaralanmıştı. İşgalci güç de bir askerinin öldüğünü ve bir askerinin yaralandığını açıklamıştı. Filistin güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre ise dün akşam sınırı geçerek Gazze Şeridi’ne giren bir grup İsrail askeri ile İzzeddin el-Kassam Tugayları arasında çıkan çatışmanın ardından, İsrail, bölgedeki birliğini havadan tahliye etti.


İsrail ordusuna ait savaş uçakları, helikopter ve İnsansız Hava Aracı (İHA), askerleri Gazze’den çıkarmak için devreye girdi. Tahliye işleminin ardından İsrail güçleri operasyonda kullandıkları 3 aracı da düzenledikleri hava saldırısıyla imha ederek kullanılamaz hale getirdi.

Katiller bomba yağdırdı

İsrail’in saldırısında şehit olan 7 Filistinli defnedildi. İsrail dün de Gazze Şeridi’ne saldırılarına devam etti. Sınıra çok sayıda tank sevk eden İsrail ordusu, Gazze’deki 70 noktanın havadan vurulduğunu duyurdu. Hamas’a ait El Aksa televizyonunun kanal merkezi de 10 füzeyle yerle bir edildi. Saldırılarda en az 3 kişi şehit oldu. İsrail’e roketlerle karşılık veren Hamas ise bir askeri otobüsün vurulduğunu çok sayıda askerin yaralandığını duyurdu.

#İsrail
#Filistin
#Katliam
5 yıl önce