|

İsrail'den rüşvete 'teşvik'

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) yabancı şirket ve kişilerin, İsrail'deki şirket veya kişilere rüşvet verdiği iddiaları ile ilgili olarak İsrail'i suçladı. İsrail'in bu konuda kimseyi yargılayıp, mahkum etmemesinden de "endişe duyulduğu" bildirildi.

Yeni Şafak
19:00 - 24/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:06 - 24/06/2015 Çarşamba
AA

OECD'nin rüşvetle mücadele çalışma grubu tarafından bugün yayınlanan raporda, İsrail'in bu konuda yapılan uyarılara rağmen yasalarında gerekli düzenlemeleri yapmaması eleştirildi.



Son 7 yılda, yabancıların, İsrail'de kişi ve şirketlere rüşvet verdiği iddiasıyla ilgili ortaya atılan 14 ayrı suçlamaya dikkati çekilen raporda, İsrail'in bu konuda kimseyi yargılayıp, mahkum etmemesinden "endişe duyulduğu" bildirildi.



Bununla birlikte son dönemde konu ile ilgili açılan soruşturmanın "cesaretlendirici'" bulunduğu kaydedilen raporda, çalışma grubunun bu davaları "'yakından izleyeceği'" uyarısı yapıldı.



Raporun tavsiye bölümünde ise İsrail'in yabancıların ülkede rüşvet dağıtması ile ilgili iddiaların "enine boyuna" araştırılması istendi.



"Rüşvet ile mücadele gerekli yasal tüzüğün hazırlanması" istenen raporda, "özellikle yüksek risk içeren sanayilerde yabancı şirketlerin vereceği rüşvet ile mücadele duyarlılığın artırılması" tavsiye edildi.



Raporda, İsrail hükümetinden bir yıl içinde yapılan tavsiyelerin yerine getirilmesine ilişkin bir yanıt istendi.



Rüşvet ile mücadele çalışma grubu, 34 üyeli OECD'nin temsilcilerinden oluşuyor.




#israil
#rüşvet
#teşvik
#suç
#OECD
9 yıl önce