|

İtalya'da 6 yıl sonra ilk kar yağışı etkili oluyor

İtalya'da 6 yılın ardından ilk defa ülkeye kar yağdı. Ülkedeki kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Başkent Roma'nın yanı sıra bazı şehirlerde okullar tatil edildi. Kötü hava koşulları, Roma ve Venedik'te kazalara neden oldu. Lazio da ise kar yağışı ve şiddetli rüzgar sebebiyle ilan edilen "sarı alarm", yarın akşama kadar uzatıldı.

Yeni Şafak
21:51 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:50 - 26/02/2018 Pazartesi
AA
İtalya'da kar yağışı etkili oluyor
İtalya'da kar yağışı etkili oluyor

İtalya'da 6 yılın sonunda kar yağışı etkili oluyor. Etkili olan kar ve soğuk hava nedeniyle bazı şehirlerde okullar tatil edildi.

Okulların tatil edildiği yerler arasında başkent Roma'nın yanı sıra doğudaki Abruzzo bölgesi, güneydeki Campania bölgesinin dağlık kısımları ile bazı şehirler bulunuyor

Lazio'nun kuzeyindeki Toskana bölgesinde kar yağışı ve şiddetli rüzgar sebebiyle ilan edilen "sarı alarm", yarın akşama kadar uzatıldı.

Başkent Roma'da saat 02.00 civarında başlayan ve aralıklarla devam eden yağış sebebiyle kar kalınlığı yaklaşık 4 santimetreye ulaştı.

Roma Belediyesi, internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, kar yağışı ve şiddetli don tehlikesi sebebiyle bütün okulların tatil edildiğini duyurdu.


Tarihi parklar kapatıldı

Açıklamada, tarihi parkların da hava durumu iyileşene kadar kullanıma kapatıldığı belirtildi.

2012'den bu yana ilk kez kar yağan Roma'da demir yolu ulaşımı ciddi şekilde yavaşlarken, çevre bölgelerden merkeze ulaşım da olumsuz yönde etkilendi.

Kar yağışı, Fiumicino Leonardo da Vinci Havalimanı'nda da sıkıntılara yol açtı.


Soğuk hava ve kar yağışı, İtalya'nın diğer bölgelerini de etkisi altına aldı.

Özgürlük Köprüsü'nde bir sütun yola devrildi

Venedik'te şiddetli rüzgar sebebiyle Özgürlük Köprüsü'nde bir sütun yola devrildi. Köprü, yaklaşık 8 saatlik çalışma sonucunda tekrar trafiğe açıldı.

İtalya'nın kuzeydoğusundaki Trieste'de de rüzgar saatte 130 kilometre hıza ulaştı. Torino'da kar yağışı nedeniyle dün oynanması planlanan Juventus-Atalanta maçı ise yarına ertelendi.

Kötü hava koşulları nedeniyle Roma ve Venedik'te trafik kazaları meydana geldi.

#İtalya
#Roma
6 yıl önce