|

Japon Prens 100 yaşında öldü

Japonya'da geçen hafta 100 yaşında hayatını kaybeden Prens Mikasa için cenaze töreni düzenlendi. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı törende ABD'nin Tokyo Büyükelçisi, 1963'de uğradığı suikast sonucu ölen eski Başkan John F. Kennedy'nin kızı Caroline Kennedy de hazır bulundu.

Yeni Şafak
11:17 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 08:19 - 4/11/2016 Cuma
AA
Prens Mikasa'nın cenazesine 93 yaşındaki eşi Prenses Yuriko, prensin tabutunu Tokyo'daki Toşimagaoka mezarlığına götüren konvoyda tekerlekli sandalyesiyle yer aldı.
Prens Mikasa'nın cenazesine 93 yaşındaki eşi Prenses Yuriko, prensin tabutunu Tokyo'daki Toşimagaoka mezarlığına götüren konvoyda tekerlekli sandalyesiyle yer aldı.

Japonya'da geçen hafta 100 yaşında hayatını kaybeden Prens Mikasa için cenaze töreni düzenlendi.



Ulusal NHK televizyonu, Japonya İmparatoru Akihito'nun amcası ve kraliyet ailesinin en yaşlı üyesi Prens Mikasa'nın cenaze törenine kraliyet ailesi üyelerinin yanı sıra Başbakan Şinzo Abe'nin de katıldığını duyurdu.



Prensin 93 yaşındaki eşi Prenses Yuriko, prensin tabutunu Tokyo'daki Toşimagaoka mezarlığına götüren konvoyda tekerlekli sandalyesiyle yer aldı.



Japon gelenekleri gereği İmparator Akihito ve İmparatoriçe Miçiko'nun katılmadığı törende kraliyet ailesini Veliaht Prens Naruhito ve eşi Prenses Masako temsil etti.



Yaklaşık 600 kişinin katıldığı törende ABD'nin Tokyo Büyükelçisi, 1963'de uğradığı suikast sonucu ölen eski Başkan John F. Kennedy'nin kızı Caroline Kennedy de hazır bulundu.



Krizantem Tahtı'nın beşinci sıradaki varisi Prens Mikasa, 27 Ekim'de uzun süredir zatürre tedavisi gördüğü hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.



Prens Mikasa, 1927'de tahta çıkan ve 62 yıl hüküm süren İmparator Hirohito'nun en küçük kardeşiydi. Antik Doğu Tarihi konusunda uzman olan Prens Mikasa, Japonya'daki Ortadoğu Kültür Merkezinin ve Japon-Türk Derneğinin fahri başkanıydı.



#Japonya
#Mikasa
7 yıl önce