|

Katilin kucağında

Suriye güneybatısındaki Dera’yı bombardıman sebebiyle terk eden 250 bini aşkın sivil, İsrail ve Ürdün sınırlarında zor anlar yaşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:29 - 4/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dera’dan sürülen 250 bin kişi İsrail’in insafına terk edildi
Dera’dan sürülen 250 bin kişi İsrail’in insafına terk edildi

Ürdün'ün mültecileri kabul etmeyeceğini açıklamasının ardından on binler İsrail sınırındaki Golan Tepeleri'ne yürüdü. Sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu bölgeye başta su, yemek ve çadır olmak üzere hiçbir yardım malzemesi ulaştırılamıyor. Bölgede yaşanan durumu Yeni Şafak'a değerlendiren Bina Derneği Başkanı Hişam Deravi, "250 bin Suriyeli, İsrail'in insafına terk edildi" dedi.

ÜRDÜN ADIM ATMALI

Rejim bombardımanlarının Neva bölgesine doğru artarak devam ettiğini ve göçe zorlanan sivil sayısının 700 bini bulabileceğini kaydeden Deravi, atılan 12 bine yakın roket ve füzenin Dera ile birlikte çevresindeki 26 yerleşim birimini vurduğunu kaydetti. Deravi, İsrail'in, Breyka bölgesine gelen Suriyeli sivillere yardım hazırlığı yaptığını ve Filistinlilerin katili bu ülkenin göstermelik yardımlarla kendini 'hayırsever' olarak sunma hazırlığında olduğunu söyledi. Ürdün'ün insani yardım amaçlı girişimlere izin vermesi gerektiğini ifade eden Deravi, "Aksi takdirde 250 bin insana ulaşılabilecek tek alternatif İsrail hattı olacak" uyarısında bulundu.

Yılan-akrep kabusu

Ürdün ve İsrail sınırlarında olağanüstü zor şartlarda yaşamaya mahkum edilen 250 bini aşkın Suriyeliden 17’si açlık, yılan ve akrep sokmaları nedeniyle hayatını kaybetti. Çocuk sütü, su, ekmek ve sağlık malzemelerinden mahrum durumdaki onbinlerce Deralı, yer yer 50 dereceyi bulan sıcaklara rağmen çadır imkanından yoksun durumda hayata tutunmaya çalışıyor.

#Dera
#Suriye
#İsrail
6 yıl önce