|

Korsan siteye dava

Avustralya’da faaliyet gösteren bir internet sitesi, akıl almaz bir sahtekarlığa başvurarak Yeni Şafak markasını ve logosunu kullanmaya başladı. ‘yenisafak.com.au’ adını kullanan sitenin künyesinde CEO sıfatıyla Melih Göğebakan isimli bir şahıs yer alıyor. Albayrak Medya Grubu’nun avukatları Avustralya’daki resmi makamlarla görüşerek suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 3/05/2019 Cuma
Güncelleme: 21:27 - 1/07/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Yenisafak.com.au alan adıyla korsan yayın yapan site.
Yenisafak.com.au alan adıyla korsan yayın yapan site.

Avustralya’da faaliyet gösteren bir şirketin Albayrak Medya bünyesinde faaliyet gösteren Yeni Şafak markası ve logosunu izinsiz şekilde kullanarak maddi manevi menfaat elde ettiği ortaya çıktı. Avustralya’da yerleşik olan Ottoman Australia Co PTY LTD adlı Yenisafak.com.au internet alan adını satın aldığı ve ABD’nin Kalifornia eyaleti üzerinden yayın yaptığı öğrenildi.


KORSAN YAYINA GEÇMİŞLER

Sözkonusu şirketin internet yayın hizmetleri veren GoDaddy şirketi üzerinden Yenisafak.com.au alan adını kaydettirdiği tespit edildi. Yeni Şafak markası ve logosunu izinsiz şekilde kullanarak maddi manevi menfaat elde eden sitenin künyesinde CEO sıfatıyla Melih Göğebakan isimli bir şahsın yer alması dikkat çekti. Künyede İlker Karaca ve Seda Yaşar isimli şahıslar da editör olarak görev yapıyor.

İKİ ORTAKLI ŞİRKET

Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgilere göre, Australian Securities & Investment Commission” tarafından temin edilen “Company Extract”e göre Ottoman Australia Co PTY LTD isimli şirket, 5 Ekim 2018 tarihinden bu yana iki ortaklı şekilde faaliyet gösteriyor. Avustralya’da Melih Göğebakan’ın isimli şahısların yarı yarıya kâr sahibi olduğu şirket hakkındaki detaylı bilgiler için Avusturalya’daki yetkili makamlara başvurulacak. Yeni Şafak markası ve logosunu izinsiz şekilde kullanarak maddi manevi menfaat elde eden şahısların, Facebook üzerinden bir de sayfa açarak takipçi topladıkları ortaya çıktı.

DOLANDIRICILIKTAN YAKALAMA VAR

Olayla ilgili harekete geçen Albayrak Medya Grubu avukatları, Avustralya’daki resmi makamlarla görüşerek, Yeni Şafak markası ve logosunu izinsiz şekilde kullanarak maddi manevi menfaat elde eden şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacak. Sitenin kurucularından Melih Göğebakan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafları kullanarak Türkiye’de dolandırıcılık yaptığı ve hakkında yakalama kararı bulunduğu da belirlendi.

#​Avustralya
#Melih Göğebakan
#yenisafak.com.au
5 yıl önce