Laricani ABD üslerini hedef aldıkları ülkelere seslendi: Size karşı bir saldırı niyetinde değiliz
17:21, 01/03/2026, Pazar
DHA

Laricani, hedef aldıkları ABD üslerinin, bulunduğu ülkenin değil ABD toprağı olduğunu vurguladı.
İran, ABD-İsrail saldırıları sonrasında bölge ülkelerinde bulunan Amerikan üslerini hedef aldı. Bazı saldırılar sonucu can kayıpları bildirilirken konuya ilişkin İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani açıklamada bulundu. Laricani, niyetlerinin söz konusu ülkelere saldırmak olmadığını ve sadece ABD üslerini hedef aldıklarını belirtti.
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, ülkesinin bölge ülkelerine saldırı niyetinin olmadığını, sadece ABD üslerini hedef aldıklarını bildirdi.
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, yaptığı açıklamada bölge ülkelerine seslendi. Laricani, “Size karşı bir saldırı niyetinde değiliz. Ancak ülkenizde bulunan üsler bize karşı kullanıldığında ve ABD bu güçleriyle bölgede saldırılar yürüttüğünde, biz de o üsleri hedef alacağız. Çünkü bu üsler o ülkelerin toprağı değil, ABD toprağıdır” ifadelerini kullandı.

Dünya
ABD-İran Savaşı ikinci gününde: Bölgede tansiyon en üst seviyede İran 40 gün yas ilan etti

Dünya
Kuveyt: İran'ın saldırılarında 1 kişi hayatını kaybetti

Dünya
İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nde bayraklar yarıya indi




Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.