|

Libya’ya 3 bin 500 asker

TSK bugüne kadar Libya’da yaklaşık 2 bin 500 askeri eğitti. Türkiye’de eğitimlerini tamamlayan personel sayısı da 1000’i geçti. İlk mezuniyet töreniyle Libya ordusuna 3 bin 500 profesyonel kadro katıldı. Askerler Trablusgarp’taki mezuniyet töreninin ardından göreve başladı.

Kıymet Sezer
00:00 - 23/11/2020 Pazartesi
Güncelleme: 07:20 - 23/11/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Binden fazla askeri öğrenci Türkiye’deki eğitimini tamamlayıp Libya’ya döndü. Trablus’ta mezuniyet sevinci yaşayan askerler göreve başladı.
Binden fazla askeri öğrenci Türkiye’deki eğitimini tamamlayıp Libya’ya döndü. Trablus’ta mezuniyet sevinci yaşayan askerler göreve başladı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Libya ordusunun uluslararası standartlarda teşkili kapsamında yürüttüğü eğitim faaliyeti kapsamında ilk mezunlar verildi.
İki ülke arasında imzalanan Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında TSK’nın verdiği eğitimi tamamlayan Libyalı askeri öğrenciler için önceki gün başkent Trablus’ta mezuniyet töreni düzenlendi.
Mezuniyet sevinci yaşayan Libyalı askerler göreve başladı.

ORDU BÜYÜYOR

  • Bugüne kadar Libya’da yaklaşık 2 bin 500 personelin eğitimi tamamlandı. Türkiye’de eğitimlerini tamamlayan Libya personeli sayısı 1000’i geçti. İlk mezuniyet töreniyle Libya ordusuna 3 bin 500 profesyonel kadro katıldı.
    TSK’nın eğittiği Libya ordu personeli; mekanik nişancılık ve atış eğitimi, tek er muharebe, komando muharebe, meskun mahallerde muharebe eğitimleri ile el yapımı patlayıcı ve mayın imha, ilk yardım, haritacılık, dağcılık ve koruma eğitimlerinden geçirildi.

EĞİTİME DEVAM

Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Şebnem Aktop, Tacura Müşterek Kara Eğitim Merkezi’nde 120 Libya Silahlı Kuvvetleri personelinin 9 hafta süren temel muharebe eğitiminin tamamlandığını, 163’ünün de 5 farklı alandaki eğitimlere devam ettiğini bildirdi.
Aktop, Milli Mutabakat Hükümeti’nin daveti üzerine Libya’da askeri eğitim, mayın/EYP temizliği, sağlık, insani yardım ve danışmanlık desteği verilmeye devam edildiğini vurguladı.

Görev süresi 1 yıl

  • Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkesi denetlemek amacıyla bölgeye gidecek Mehmetçiğin görev süresi 1 yıl olacak.
    TBMM’de kabul edilen tezkere, TSK unsurlarına 1 yıl süreyle görev veriyor. Deniz Yarbay Şebnem Aktop, bakanlığın aylık bilgilendirme toplantısında tezkereye ilişkin açıklamalarda bulundu. “Mehmetçik, Rusya ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği tüm faaliyetlerde 1 yıl süreyle görev yapacaktır” diyen Aktop, söz konusu merkezin kuruluş ve görev esaslarına ilişkin teknik detaylara yönelik görüşmelerin devam ettiğini, bölgeye sevkedilecek birliklerin hazırlıklarının ise tamamla
    ndığını söyledi.

#Libya
#TSK
#asker
3 yıl önce