|

Münbiç diken üstünde

PKK’nın Suriye uzantısı PYD, ABD özel kuvvetlerinin desteğiyle Münbiç’e girdi. Şehir merkezine 600 metre mesafedeki İttihad Üniversitesi’ni ele geçirerek karargah yapan PYD’lilerin katliam yapmasından korkuluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2016 Pazar
Güncelleme: 00:39 - 12/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

ABD ve terör örgütü PYD/PKK yaklaşık 2 haftadır kuşatma altında tuttukları Münbiç'e girdi. Dün saat 21.00'de kuzey yönünden giren ilk birliklerde; ABD özel kuvvetleri mensubu 150 asker, 700 kadar da PYD'li terörist yer aldı. IŞİD'in tuzakladığı bombalar ve yoğun direnişi karşısında geri çekilen PYD'li ve ABD'li güçler, şehrin 600 metre içinde yer alan İttihad Üniversitesi'ni ele geçirerek karargah olarak kullanmaya başladı. Şehirdeki sokak çatışmaları gece boyunca sürdü.



70 BİN SİVİL KAÇIŞ YOLUNDA


İlçede halen 150 bin sivilin yaşıyor. 70 bine yakın insanın son çatışmalardan dolayı bölgeyi terk etti. Azez yönüne kaçmaya çalışan insanlar tehlikelerden dolayı el-Bab'a sığınmak zorunda kalıyor. Önümüzdeki günlerde daha büyük göç hareketliliği bekleniyor. IŞİD, son 3 günde 46 köyden direnmeden çekilmişti. IŞİD sonrası özerklik ilanına hazırlandığını duyuran PYD, Münbiç'in adını Kürtçe'de “ölümsüz gelin” anlamına gelen Mabuk olarak değiştirmişti. Ele geçirdiği bölgelerin demoğrafisi ile oynayan PYD'nin yüzde 95'i Arap olan ilçede etnik temizliğe girişmesinden endişe ediliyor.


#PYD
#Münbiç
8 yıl önce