Myanmar'ın umudu Türk adaleti
04:00, 03/10/2025, Cuma
Yeni Şafak

Tun Aung Shwe
Myanmar’da 2021 yılında gerçekleşen askeri darbenin ardından Müslümanlara karşı sistematikleşen zulüm, işkence ve soykırıma karşı Türkiye’de yürütülen adli süreç kritik bir aşamaya geldi.
Myanmar ordusunun gerçekleştirdiği en kanlı saldırılardan biri olan “Pazigyi Katliamı”nın mağdurları ve temsilcileri, Türkiye’nin 2022 yılında başlattığı insan hakları soruşturması kapsamında İstanbul’a geldi. Ulusal Birlik Hükümeti (NUG) adına Türkiye’de temaslarda bulunan Tun Aung Shwe, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeni delil dosyalarını sundu.
SİVİLLERE 250 KİLOLUK BOMBALAR ATILDI
Delillerin sunulmasının ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde konuşan Shwe, “Nisan 2023'te gerçekleşen Pazigyi Katliamı'nın kanıtlarını bugün buraya getirdik. Bu kanıtları biraz önce savcılığa sunduk. Korkunç katliam, parçalanmış vücutlar ve metrelerce öteye savrulmuş uzuvlar şeklinde birçok görüntüyü içeriyor. Katliam, mahalli bir merasim için köy ortamında toplanan kişilerin üzerine 250 kiloluk bombaların atılmasıyla gerçekleşti. Türkiye Adalet Bakanlığı'na, bu suçların yargılanmasına izin vermesi için çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Gündem
Sivillerin hedef alındığı Pazigyi Katliamı için deliller sunuldu: Yargılamayı Türkiye yapsın

Gündem
Myanmar'daki soykırımının mağdurları Türkiye'de adalet arıyor
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.