|

Obama : Artık benim hayalimi kurmayı bırakın ve yolunuza devam edin

Katıldığı bir bağış etkinliğinde konuşmacı olarak konuşma yapan eski ABD Başkanı Barack Obama Demokratlara seslendi : "Artık hayal kurmayı bırakın ve yolunuza devam edin"

Yeni Şafak ve
17:07 - 30/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:12 - 30/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Eski ABD Başkanı Barack Obama
Eski ABD Başkanı Barack Obama

Eski ABD Başkanı Barack Obama Yüksek Mahkeme’de 7 Müslüman ülkeye seyahat yasağının onay almasının ardından Demokratlara seslendiği bir konuşma gerçekleştirdi.

ABD Yargısının Trump’ın lehine kararlar almasından “Endişe duymanıza hak veriyorum. Ama ilahi bir mesaj da beklemeyin. Siyasetçileri ilham verici bir kurtarıcı olarak görmeyi bırakın. Ben artık sadece oy kullanıyorum. Benim hayalimi kurmayı bırakın" açıklamasını yaparak Demokrat partisindeki destekçilerini hayal kırıklığına uğrattı.

  • Trump’ın adını hala ağzına almıyor
  • Sadece birkaç basın mensubunun çekim yapmasına ve ses kaydı alınmasına izin verilen toplantıda Obama, şu zamana kadar hiçbir kayıtta yeni
    ABD Başkanı Donald Trump’ın adını söylemedi
    . Trump hükümetiyle olan problemlerini anlatırken Demokratlara “ Korkak olmayın.” diyerek mesaj verdi.
ABD Yargısı Trump'ın elinde

ABD Anayasa Mahkemesi üyesi Anthony Kennedy emekli olacağını açıklamıştı. Bu durum Başkan Donald Trump’a Anayasa Mahkemesi’nin kontrolunu iyice muhafazakar üyelere verme imkanı doğurdu.

Senato çoğunluk lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell ise Kennedy’nin yerine Başkan Donald Trump’ın göstereceği adayın bu sonbaharda Senato’da oylanacağını kaydetti.


#Trump
#Obama
#Demokrat
#Cumhuriyetçi
6 yıl önce