|

PKK Afrin’i DEAŞ’la mayınladı

Afrin’i mayın tarlasına çeviren PKK, bu hainlikte DEAŞ’ı kullandı. Rakka’dan gelen ve batılı istihbarat servislerinin eğittiği 70 kişilik mayın timi, bölgeye 15 binden fazla mayın ve patlayıcı tuzakladı. Tel Abyat Mahalli Meclis Başkanı Ekrem Dede, bu militanların Fırat Kalkanı bölgesine sızdırılmaya çalışıldığı uyarısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:14 - 5/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı’yla PKK’dan temizlenen Afrin’i kaçarken mayınla donatan terör örgütü bu iş için DEAŞ’ı kullandı.
Zeytin Dalı Harekatı’yla PKK’dan temizlenen Afrin’i kaçarken mayınla donatan terör örgütü bu iş için DEAŞ’ı kullandı.

PKK, Afrin’e döşediği mayınlarde DEAŞ’lı teröristleri kullandı. Irak ve Suriye’nin farklı bölgelerinden getirilen DEAŞ’lı bomba ve mayın uzmanı teröristler, Afrin genelinde binlerce mayın döşedi. DEAŞ’lıların 15 binden fazla mayın döşediği belirtilirken; Tel Abyat Yerel Meclis Başkanı Ekrem Dede, Yeni Şafak’a önemli bilgileri verdi. DEAŞ saflarında dünyanın en gelişmiş mayın üretim ve tuzaklama timlerinin bulunduğunu söyleyen Dede, Afrin’e gitmeleri karşılığında serbest kalan militan ve ailelerinden bir kısmının Fırat Kalkanı bölgesine sızdırılmaya çalışıldığını, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

BATILI SERVİSLER EĞİTTİ

Örgütün mayın konusunda uzman elemanlarının ABD ve Avrupalı istihbarat servisleri tarafından eğitildiğini ifade eden Tel Abyat Yerel Meclis Başkanı Ekrem Dede, Batılı uzmanların DEAŞ militanları için Irak-Musul ve Suriye-Able bölgesinde özel bomba ve mayın eğitim alanları kurduğunu belirterek, şimdi de aynı ekibin ÖSO ve TSK’ya karşı kullanıldığını kaydetti. “Rakka Suriye’nin en büyük yüzölçümüne sahip illerden biri, Afrin ise Halep’e bağlı bir ilçe olmasına rağmen, Afrin geneline tuzaklanan mayın sayısı Rakka’nın 25 katı oldu” diye konuşan Ekrem Dede, şu bilgileri verdi:

RAKKA EKİBİ AFRİN’E GÖNDERİLDİ

PKK işgalindeki hemen her bölgeden, aralarında özel mayın ekiplerinin de bulunduğu DEAŞ’lılar Afrin’e gönderildi. Afrin geneli 6 bölgede 70 kişilik DEAŞ’lı mayın timi görev aldı. Bu ekip çoğunlukla Rakka’da ABD tarafından alınan DEAŞ’lılardan oluşuyordu. Rakka kırsalı ve şehir merkezinde PKK’ya karşı mayın tuzaklamayı unutan(!) DEAŞ’lılar, Türk askeri ve ÖSO için 450 kilometrelik mesafeden getirilip görevlendirildi. Afrin’e gelen teröristlerle ABD ve PKK anlaşma yaptı. Türk ordusu ve ÖSO’ya karşı savaşacak DEAŞ’lılara yalnız kendi aileleri değil, referans olduğu ailelerin de serbest bırakılacağı vaad edildi.


TERÖR İTTİFAKINDAN DEAŞ’A ÖDÜL

Serbest kalan teröristlerden bir kısmına ise Fırat Kalkanı ve Afrin’e sızma görevi verildi. Bu militanlar PKK desteğiyle muhalif bölgelere geçiriliyor. İdlip, El Bab, Cerablus, Azez başta olmak üzere TSK kontrolündeki bölgelerde gerçekleşen patlamalar bu ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Aynı proje kapsamında görev alan batılı DEAŞ militanlarından bir kısmı ise aileleri ile birlikte Erbil üzerinden yine gizli servisler aracılığıyla ülkelerine dönüyor. Bu militanlar herhangi bir yargılama veya takibata da maruz kalmıyor. ABD-Avrupa-PKK ittifakı, işbirliği yaptığı örgüt mensuplarını bir şekilde ödüllendiriyor.

Oyun gayet açık

Fırat Kalkanı ve Afrin’i mayın tarlasına çeviren DEAŞ’ın, Süluk, Ayn İsa, Haseke, Resulayn, Tabka, Munbiç, Aynel Arab ve Tel Abyat başta olmak üzere yüzlerce köy ve kasabada tek bir mayın tuzaklamadan kaçmasının, oynanan oyunu yeterince açıkladığını kaydeden Tel Abyat Mahalli Meclis Başkanı Ekrem Dede şöyle konuştu: PKK-DEAŞ tiyatro döneminde bazen günde 30-35 yerleşim birimi el değiştirdi. Ancak ne garip ki; TSK ve ÖSO karşısında dağı taşı mayınlayan DEAŞ, PKK militanlarına karşı böyle bir yola başvurmadı.

#PKK
#DEAŞ
#Afrin
6 yıl önce