|

PKK için silah topluyorlar

Türk güvenlik güçleri ve ÖSO, Fırat Kalkanı bölgesinde Münbiç’e giden bir akaryakıt tankerinde çok sayıda silah ve mühimmat buldu. Silahların tüccar görünümlü PKK’lılar tarafından Suriye’nin çeşitli bölgelerinden toplandığı tespit edildi.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 03:39 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Türk İstihbaratı, Jandarma ve ÖSO emniyet birimleri Fırat Kalkanı-Aktarin bölgesinde Münbiç’e giden bir akaryakıt tankerine operasyon düzenledi.
Türk İstihbaratı, Jandarma ve ÖSO emniyet birimleri Fırat Kalkanı-Aktarin bölgesinde Münbiç’e giden bir akaryakıt tankerine operasyon düzenledi.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib bölgelerine sızan tüccar görünümlü PKK destekçileri topladıkları silahları Münbiç’e sevk ediyor. Türk İstihbaratı, Jandarma ve ÖSO emniyet birimlerinin 14 Nisan Pazar günü Fırat Kalkanı-Aktarin bölgesinde Münbiç’e giden bir akaryakıt tankerine operasyon düzenledi. PKK bölgesine giden tankerin gizli bölmelerinde çok sayıda RPG tipi roket, BKS ve Kaleşnikof tipi tüfek, ABD Ordusuna ait BGM-71 TOV tipi anti tank füzesi ve bol miktarda cephane bulundu. ÖSO sözcüsü Yusuf Hamud bölgenin silahsızlandırılması konusunda bazı ülkelerin PKK ile ortak faaliyet yürüttüğünü ve Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib’ten terör örgütü için silah toplayan bir tüccar çetesinin faaliyet yürüttüğünü kaydetti.

El BAB’TA BOMBALI SALDIRI

Türk ve ÖSO emniyet birimlerinin Aktarin’de yaptığı ortak operasyondan kısa bir süre sonra El Bab’a bağlı Kubbesin kasabasında Pazar yerine bırakılan bomba yüklü motor patlaması gerçekleşti.

ÇİFTLİK EVİNDE MODİFİYE EDİLİYOR

Kubbesin koyun pazarı civarında gerçekleşen bombalı saldırıda biri ağır 3 sivil yaralandı. Çevrede bulunan çok sayıda araç ve bina saldırı da ağır hasar gördü. ÖSO komutanlarından Muhammed Süleyman Kubbesin’de gerçekleşen saldırının Aktarin’de el konulan silahlara misilleme amacı taşıdığını belirtti. Muhammed Süleyman son 2 ayda el konulan silahların piyasa değerinin 5 milyon doları aştığını ifade etti.

Yeni Şafak Münbiç’e sevk edilen silahları taşıyan araçla ilgili önemli bilgilere ulaştı. Yakalanan kamyon şoförü silahları İdlib’te yüklediği ve bu yük karşılığında yüklü miktarda ücret ödendiğini itiraf etti. İdlib-Münbiç güzergahında 2-3 araç değiştirilerek Münbiç’e ulaşıldığını anlatan araç şoförünün ifadeleri çerçevesinde soruşturma devam ediyor. Yeni Şafak, çiftliğin Deir el Zor’a bağlı Meyadin ilçesinden bir isim tarafından kiralandığı bilgisine ulaştı.

#TSK
#ÖSO
#Suriye
#PKK
5 yıl önce