|

PKK’dan sivil katliamlar

Türkiye, Fırat’ın doğusu için harekata hazırlanırken PKK, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgesinde terör saldırılarını arttırdı. Afrin’de dün sebze halini hedef alan terör saldırısında 6 kişi öldü. Azez, Cerablus, Bab ve Afrin’de son 20 günde 13 bombalı saldırı gerçekleşti, 21 sivil hayatını kaybetti. ÖSO komutanlarından Albay Ebu Abdo, “PKK, Fırat’ın doğusuna yönelen güçlerimizi bu kanlı eylemlerle durduramayacak. Bu onların son çırpınışları” dedi.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 17/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:51 - 17/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Bölgede son 20 günde 13 bombalı saldırı gerçekleşti.
Bölgede son 20 günde 13 bombalı saldırı gerçekleşti.
ABD, Körfez ülkeleri ve Avrupa’dan tüm şantaj ve yalanlarına rağmen operasyonu engelleyecek desteği göremeyen eli kanlı örgüt, son 20 günde Fırat Kalkanı (Azez, Cerablus, Bab) ve Zeytin Dalı (Afrin) bölgelerinde 13 ayrı bombalı saldırı gerçekleştirdi.
Sivil halktan 21 kişinin öldüğü saldırılarda 60’tan fazla Suriyeli de yaralandı.
Bilhassa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon düzenleneceğini açıkladığı 12 Aralık günü tırmanışa geçen saldırılar, birkaç saat içerisinde Azez, Cerablus ve Bab’da peşpeşe gerçekleşmişti.

SON ÇIRPINIŞLAR

PKK son saldırısını dün sabah Afrin merkezdeki sebze haline düzenledi. Teröristler pazar yerine yanaştırdığı bomba yüklü aracı sivillerin yoğun olduğu bir anda patlattı.8 kişinin öldüğü terör saldırısında 20’den fazla Afrinli de yaralandı. Emniyet güçleri çevrede güvenlik önlemleri alırken yaralılar bölgedeki hastanelere sevk edildi.

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Albay Ebu Abdo, PKK’nın infilak ettirdiği bombaların dışında, son 20 günde 17 bomba yüklü aracın da patlatılamadan tespit edilip etkisiz hale getirildiğini anlattı. Abdo, “
Son dönemde saldırılara mağruz kalanların çoğunluğunu Kürt vatandaşlarımız oluşturuyor. PKK, Fırat’ın doğusuna yönelen güçlerimizi bu kanlı eylemlerle durduramayacak. Bu onların son çırpınışları
” diye konuştu.
#PKK
#Azez
#Cerablus
#Bab
#Afrin
#Bombalı saldırı
#Katliam
#Bomba
5 yıl önce