|

Putin ABD'yle alay etti

ABD'nin 114 Rus politikacı ve 96 Rus işadamı ile ilgili yaptırım listesi yayınladı. Rusya Devlet Başkanı Putin'nden konuyla ilgili açıklama geldi. Bu listeyi 'Rusya-ABD ilişkilerini zorlaştıran ve dostça olmayan bir belge' olarak nitelendiren Putin, listede isminin bulunmamasıyla ilgili "Kırgınım" ifadesini kullanarak ABD'yi ti'ye aldı.

Yeni Şafak
15:52 - 30/01/2018 Salı
Güncelleme: 16:03 - 30/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

ABD Hazine Bakanlığı'nın yayımladığı ve yaptırım uygulanabilecek 114 Rus politikacı ve 96 iş adamının bulunduğu 'Kremlin Raporu'nda yer almamasını yorumlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, alaycı bir ifadeyle "Kırgınım" dedi.

ABD'nin Rusya'yı tehdit bakımından Kuzey Kore ve İran'la aynı kefeye koyduğuna da dikkat çeken Putin, bunun bir aptallık olduğunu söyledi.

Putin şu ifadeleri kullandı:

Şimdilik cevap vermeyeceğiz

Putin, Rusya'nın 'Kremlin Raporu'na şimdilik yanıt vermeyeceğini ancak Rusya'dan sonsuza dek taviz vermesinin beklenmemesi gerektiğini de belirtti.

Putin, "İlişkileri sıfır seviyesine indirmek tamamen aptallık olur. Böyle bir listenin yayınlanmasını beklediğimizi saklamayacağım. İlişkilerimizi sıfır seviyesine indirecek ciddi karşı adımlar atmaya hazırdık ancak şimdilik bundan kaçınacağız" ifadelerini kullandı.

  • ABD'yle ilişkileri geliştirme niyetinde olduklarını söyleyen Putin, Rusya ve ABD halklarının buna ilgi gösterdiğini ve iki büyük nükleer devletin zamana uygun, birbirine saygılı ilişkiler geliştirdiğini gördüğünde tüm dünyanın rahat bir nefes alacağından emin olduğunu vurguladı.

ABD'nin 'kara listesi'

  • ABD Maliye Bakanlığı, 114 Rus siyasetçi ve 96 işadamının yer aldığı yaptırım listesini yayınladı.ABD’nin yayınladığı “Kremlin raporu” olarak bilinen yeni yaptırım listesi, Kremlin ve Washington arasındaki tansiyonu arttırdı. ABD, 2016’da ABD’deki seçimlere müdahale ettiği iddiasıyla ilişkili Rusya’ya yönelik yaptırımlarını genişletti. ABD, Maliye Bakanlığı 114 Rus siyasetçi ve 96 işadamının yer aldığı yaptırım listesini yayınlamıştı. Listede, Rus Başbakan Dmitriy Medvedev, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve hatta Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov da yer alıyor.

#ABD
#Rusya
#Liste
#Putin
6 yıl önce