|

Ruhani, ABD'lileri çağırdı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "ABD'li yatırımcıların ülkemizde yatırım yapmalarının önünde bir engel bulunmamaktadır" dedi.

Yeni Şafak
17:57 - 17/01/2016 Pazar
Güncelleme: 15:59 - 17/01/2016 Pazar
AA

Ruhani, P5+1 ülkeleriyle varılan nükleer anlaşmanın uygulanma süreci kapsamında, dün İran'a yönelik ekonomik yaptırımların kaldırılmasının ardından başkent Tahran'da Liderler Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.



Dünya ülkelerini İran'a yatırım yapmaya çağıran Ruhani, "ABD ile ticarette engeller kaldırıldı. Bu, her iki ülke halkı için faydalı olacaktır. ABD'li yatırımcıların İran'da yatırım yapmaları önünde bir engel bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.



Ekonomik yaptırımların kaldırılmasının ardından İran'la ticaretin önündeki engellerin sona erdiğinin altını çizen Ruhani, ekonomik yaptırımların uygulandığı günlerde İran'la ticarete devam eden ülkelere de öncelik tanınacağını belirtti.



Ruhani, "Biz dünyayla, halkımızın yararına ve tabi ki diğerlerinin de zararına olmayacak işbirliği yapabileceğimizi ortaya koyduk. Kazan-kazan siyasetinin başarıya ulaştığına hep birlikte şahit olduk. Eğer dini liderin yerinde müdahaleleri ve diplomatlarımızın gayretleri olmasaydı bu sonuca ulaşamazdık" değerlendirmesinde bulundu.




Bir kesimin ekonomik rantı elinde bulundurmalarının kırmızı çizgileri olduğunu dile getiren Ruhani, "Özel yatırımcılar aktif olmalı. Bazı kesimlerin rant elde etme çabaları kırmızı çizgimizdir. Hükümet, özel sektörün payının daha fazla olmasını istiyor. Ekonomik gelişme için özel sektörün güçlendirilmesinden başka bir çaremiz bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.



#Ruhani
#ABD
#yatırım
8 yıl önce