|

Rusya Türkmen Tugayı’nı vurdu

Halep’in ilk Türkmen Tugayı olan Sultan Mehmet Fatih Tugayı, Rus uçakları tarafından vuruldu. Savaşçıların cephe hattında olması nedeniyle saldırıda can kaybı yaşanmazken, karargahla birlikte 3 ev enkaza döndü. Saldırıda 2’si çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:18 - 10/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

Halep merkezde bulunan Türkmen direniş gruplarından Sultan Mehmet Fatih Tugayı, Rus uçaklarının hedefi oldu. Tugaya ait Şeyh Hıdır Mahallesi'ndeki karargah dün sahur vakti vuruldu. Savaşçıların çoğunluğunun cephe hattında olması sebebiyle saldırıda can kaybı yaşanmadı. Türkmen karargahın askeri sorumlu Zuheyr İstanbuli ve Yardımcısı Doğan Süleyman saldırıdan hafif yaralı olarak kurtuldu.



KARARGAH ENKAZA DÖNDÜ


Karargah ile birlikte 3 evin daha enkaza döndüğü saldırıda 2'si çocuk 5 sivilin yaralandığı bildirildi. 2011 yılından bu yana Esed Ordusuna karşı savaşan Türkmen Tugayı Sultan Mehmet Fatih kuzeyde ise IŞİD'e karşı savaşıyor. Sultan Muhammed Fatih Tugayı Halep'in ilk Türkmen Tugayı olmanın yanında 2013 yılında kente giren ilk muhalif askeri birlik olma özelliği de taşıyor.



#Halep
#Sultan Mehmet Fatih Tugayı
8 yıl önce