|

Susturuldu!

Almanya'nın başkenti Berlin'de Noel pazarına tırla yapılan saldırının şüphelisi ilan edilen Tunus vatandaşı Anis Amir İtalya'da polis tarafından sokak ortasında öldürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/12/2016 السبت
Güncelleme: 02:39 - 24/12/2016 السبت
Yeni Şafak

Milano yakınlarındaki Sesto San Giovanni ilçesinde dün sabahın erken saatlerinde polis tarafından kimlik kontrolü için durdurulan şüphelinin, polisle çatışmaya girdiği ileri sürüldü.



SIRLARIYLA GİTTİ


İtalyan emniyet kaynakları, Anis Amir'in kimliğini göstermek yerine sırt çantasından silahını çıkararak çatışmaya girdiğini belirtti. Corriere della Sera gazetesi de Amir'in üzerinden çıkan biletin Fransa üzerinden trenle İtalya'ya geçtiğini gösterdiğini yazdı.



PASPASIN ALTINDAN ÇIKMIŞTI!


Alman polisi, Berlin saldırısında kullanılan tırda paspasın altından Anis Amir'in kimliğini bulmuştu. Sır perdesiyle örtülen tır saldırısında Polonyalı şoför ölü bulunmuş ve olayla ilgisi olmayan bir Pakistanlı mülteci gözaltına alınarak daha sonra serbest bırakılmıştı. Pakistan vatandaşının serbest bırakılmasından sonra ise şüpheli olarak ilan edilen Tunuslu Anis Amir'in yargılanmadan öldürülmesi saldırıya ilişkin birçok soruyu cevapsız bıraktı.



KONUŞ YOKSA ÖLDÜRECEKLER


Alman gazeteci Martin Lejeune, şüpheli olarak aranan Tunuslu Anis Amir'e öldürülmeden önce sosyal medya hesabından çağrıda bulunarak, “Kamuoyuna açıklama yap. Seni öldürecekler. Daha önce de oldu. Sana günah keçisi rolünü biçmek istiyorlar” ifadelerini kullanmıştı.



#Noel pazarı
#Anis Amir
٪d سنوات قبل