|

Takipten kaçamazsın

Afrin’den kaçan PKK’lı teröristler TSK’nın tokadını Kuzey Irak’ta yedi. Birlikler 10 Mart’ta başlatılan sınır ötesi operasyonlarda Irak’ın Hakurk ve sözde mahkemesinin olduğu Kaniraş’a girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 03:16 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Irak’ta harekât derinleşiyor
Irak’ta harekât derinleşiyor

Operasyonlarda örgütün büyük önem verdiği dağ kadrosundan 55 terörist safdışı bırakıldı. Hem Kuzey Irak hem de Irak’a açılan kapı niteliğindeki Hakkari kırsalındaki son operasyonlarda Yüksekova’daki örgüt kampları ile birlikte Hakurk, Kaniraş ve Nahal Tepe’de teröristlerce yönetilen ve akaryakıt kaçaklığında kullanılan depolama tankerleri ile boru hatları vuruldu. 55 teröristin öldürüldüğü harekâtta 15 mağara ve 30 barınak imha edildi.

ORADA KALICIYIZ

Edinilen bilgilere göre, Afrin’e harekât sürerken PKK’nın ikinci bir Kandil’e çevirmek istediği Sincar’daki hareketlilik de yakın takibe alındı. Yeni Şafak’a bilgi veren askeri uzmanlar Sincar’a kesin operasyon için Münbiç’e ilişkin ABD ile yürütülen görüşmelerin sonuçlanması gerektiğini belirtiyor. Afrin haricinde diğer bölgelerdeki PKK unsurlarının da hedefte olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Operasyonlar devam edecektir. PKK’nın eğitim merkezleri, karargahları, kampları hedefimizde” açıklaması yapıyor. Irak’ın en az 5 kilometre içinde sınır hattı boyunca hat oluşturan Mehmetçiğin, temizlenen bölgelerde üslenmek suretiyle ‘kalıcı’ olacağı ve sınırda yeniden terör yapılanmasına izin verilmeyeceği belirtiliyor.


O grup artık yok

Batman’ın Sason ilçesi Hasanlar köyü kırsalında tespit edilen bir grup teröriste yönelik operasyon başlatıldı. Kayalık üzerinde insansız hava araçlarıyla görüntülenen PKK’lıların nokta atışlarla imha edildiği öğrenildi.

#Afrin
#PKK
6 yıl önce