|

Tel Rıfat’ta müşterek devriye

Milli Savunma Bakanlığı, Tel Rıfat’tan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat bölgelerine saldırıları önlemek amacıyla Rusya ile müşterek devriyeler için koordinasyon yürütüldüğünü açıkladı.

Kıymet Sezer
04:00 - 13/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:39 - 13/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Binbaşı Şebnem Aktop, Tel Rıfat’tan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat bölgelerine saldırıları önlemek amacıyla Rusya ile müşterek devriyeler için koordinasyon yürütüldüğünü açıkladı. Aktop, İdlib bölgesinde 8 Mart’ta milli devriye faaliyetinin icra edildiğini anımsatırken, askeri kaynaklar müşterek devriye için de koordinasyon görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.

TEL RIFAT SALDIRILARINA KARŞI ORTAK DEVRİYE

Aktop, “Tel Rıfat’tan unsurlarımıza olan saldırıları önlemek maksadıyla, bu bölgede Rusya ile müşterek devriyeler icra edilmesine yönelik koordinasyonlara devam edilmektedir” dedi. Askeri kaynaklar, Rus yetkililer ile koordinasyon faaliyetlerinin ikincisinin önceki gün yapıldığını, henüz nihai karar alınmış olmamakla birlikte ortak devriyelerin saldırıları önlemek bağlamında Tel Rıfat ile ZDH ve FKH bölgeleri sınırlarında yapılması beklentisinde oldukları bilgisini verdi.

İDLİB KONUSUNDA REJİM UYARISI

Binbaşı Aktop, gerginliği azaltma bölgesi İdlib’de provokasyonlara rağmen faaliyetlerin Rusya ile koordineli olarak başarıyla devam ettiğini vurguladı. Bölgeden olabilecek yeni göçlerin engellendiğine işaret eden Aktop, Soçi mutabakatı kapsamında İdlib’de birinci milli devriye faaliyetinin 8 Mart’ta icra edildiğini anımsattı. Aktop, “Rejimin İdlib’e yönelik saldırıların engellenmesi konusunda yeterli ölçüde başarı sağlanamadığı gözlenmektedir” dedi. Aktop, Münbiç’te ABD ile 14 müşterek devriye faaliyeti icra edildiğini söyledi.


  • YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NİSAN’DA
  • MSB Kaynakları, F-35’lerin de S-400’lerin de Türkiye’ye gelmesi, teslimatı noktasında planlarda herhangi bir aksaklık olmadığı bilgisini verdi. Binbaşı Şebnem Aktop, son 1 ayda biri gri listede olmak üzere toplam 54 PKK’nın etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 27 Şubat-8 Mart tarihleri arasında icra edilen Mavi Vatan-2019 Tatbikatının başarıyla tamamlandığını belirten Aktop, denizlerde Türkiye’nin dâhil olmadığı hiçbir kararın, geçerli olmayacağı bildirdi. Aktop, yeni askerlik sisteminin nisanda TBMM’ye getirilmesinin planlandığını söyledi.

#​Milli Savunma Bakanlığı
#Tel Rıfat
#Devriye
#Rusya
5 yıl önce