|

Yardım hayalleri yaşıyor

ABD’de silahlı bir cani tarafından öldürülen 3 Suriyeli gencin ailesi, çocuklarının mülteciler için diş sağlığı hizmeti verme hayalini gerçekleştirmek için kampanya başlattı. Açılan internet sitesinde 680 bin dolar yardım toplandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:15 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında ABD'nin Kuzey Carolina eyaletine bağlı Chapel Hill kasabasında öldürülen 3 Müslüman gencin hayalleri gerçek oluyor. Komşuları tarafından canice katledilen 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed'in hayali Suriyeli mültecilere diş sağlığı hizmeti verecek bir yer açmaktı. Nefret suçuna kurban giden gençlerin hayali aileleri tarafından açılan “Bizim Üç Kazananımız” (Our Three Winners) adlı internet sitesi sayesinde gerçek oluyor. Ölümlerinin ardından açılan site aracılığıyla toplan 680 bin dolar yardım toplandı.



İSİMLERİ YAŞASIN DİYE


Aile tarafından yapılan açıklamada yardımların mükemmel bir rakama ulaştığı ifade edildi. Sitede yer alan açıklamada “Deah Barakat, Yusor ve Razan Ebu Salha, kendilerinden öte amaçlar için yaşayan üç ilham verici, karizmatik ve fedakar gençti. Deah ve Yusor'un dental hizmet amaçları, Razan'ın evsizlere yemek yardımları, eğitim programları ve çok daha fazlası “Üç Kazananımız Bağış Kampanyası” ile yaşayacak. Bu bağışın amacı kaybettiğimiz üç gencin yaptıklarını devam ettirmek ve onların fedakar ve cesur isimlerini sürdürmek" denildi.



#Kuzey Carolina
#Chapel Hill
#Deah Barakat
#Bizim Üç Kazananımız
#Our Three Winners
8 yıl önce