|

300 dolarlık korkutan tahmin

ABD’nin artan petrol kuyusu sayısı ile 74 dolara düşen petrolün varil fiyatı ile ilgili çok çarpıcı bir tahmin geldi. Fon yöneticisi Pierre Andurand, elektrikli otomobiller yüzünden yatırımlarda yaşanan gerilemenin oluşturacağı arz şoku ile 1 varil petrolün fiyatının bir kaç yıl içinde 300 doları görmesinin imkansız olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
16:34 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:35 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Petrol fiyatları
Petrol fiyatları

Petrol piyasasında ABD'de artan üretimin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) kesintilerinin etkisini törpülemesi, elektrikli otomobillerin yükselişi ile birlikte fiyatlamayı aşağı yönde baskılayan ana temalar olurken petrol ithalatçılarını korkutacak bir tahmin geldi.


300 DOLAR İMKANSIZ DEĞİL!

Andurand Capital Management'ın fon yöneticisi Pierre Andurand, gelecek birkaç yılda 1 varil petrol fiyatının 300 dolara yükselmesinin imkansız olmadığını söyledi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER YATIRIMI SINIRLIYOR

Andurand'a göre elektrikli otomobillere talebin artacağı endişeleri yeni petrol üretim yatırımlarını sınırlandırıyor. Bu da gelmiş geçmiş en büyük arz şokuna neden olabilir. Bu tezinden hareket eden Andurand, "Petrol fiyatları yeterince hızlı yükselmezse, gelecek birkaç yılda 300 dolar imkansız değil." dedi.

#Petrol
#ABD
#Varil petrol
#Pierre Andurand
6 yıl önce