|

Avrupa Birliği ile TANAP görüşmesi yarın

AB Komisyonu'nun Enerji Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Avrupa için stratejik öneme sahip Güney Gaz Koridoru'nun, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) bağlanması ile ilgili konuların 1 Ekim'de Türkiye ile yeniden görüşüleceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:01 - 29/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Güney Gaz Koridoru'nun bir parçası olan Güney Kafkasya Boru Hattı'nın temel atma törenine katıldığını hatırlatan Sefcovic, "TANAP'ta yardım noktasında aktif olarak rol almaya hazırız" dedi. Enerji güvenliği ve boru hatlarının geçiş noktası Türkiye'nin her zaman AB'nin stratejisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sefcovic, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile AB Komisyonu'nun İklim ve Enerjiden Sorumlu Üyesi Miguel Arias Canete'nin 15 Mart 2015'de imzalanan “Yüksek Seviyeli Enerji Diyaloğu” kapsamında 1 Ekim'de bir araya geleceğini kaydetti.



İLK ETABI 2018'DE


Türkiye-Gürcistan sınırından Türkiye-Yunanistan sınırına kadar olacak TANAP'tan yıllık 16 milyar metreküp doğalgaz sevkıyatı yapılacak. Projenin ilk kısmının 2018'de tamamlanması öngörülüyor.


#Avrupa Birliği
#tanap
#tanap projesi
#Ali Rıza Alaboyun
#Sefcovic
8 yıl önce