|

Bakan Yıldız'dan doğalgaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkmenistan doğalgazının değerlendirilmesine dönük bir mutabakat zaptı ve deklarasyon metni imzalandığını bildirdi.

Yeni Şafak
16:29 - 1/05/2015 Cuma
Güncelleme: 13:30 - 1/05/2015 Cuma
AA

Bakan Yıldız, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen "Türkiye-Türkmenistan-AB-Azerbaycan Dörtlü Görüşme Toplantısı"nın ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Yıldız, "Türkiye-Türkmenistan-AB-Azerbaycan Dörtlü Görüşme Toplantısı" sonucunda, Türkmenistan doğalgazının değerlendirilmesine dönük bir mutabakat zaptı ve deklarasyon metni imzalandığını belirterek, “İmzaya aldığımız bu zaptın, hukuki bağlayıcılığı olan noktalara doğru gideceğine inanıyorum" dedi.



Türkiye'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve BOTAŞ tarafından kurulan ekiple, mevcut noktaya gelindiğine değinen Bakan Yıldız, “Hukuki bağlayıcılığı olan bir metnin temmuz sonuna kadar yetişebileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.



Toplantıda, Türkiye'nin kaynak, güzergah ve ülke çeşitliği açısından planlara uyan bir netice alındığını vurgulayan Yıldız, “Türkiye ham petrolü yaklaşık 11 bazen 12 ülkeden, doğalgazı da 6 ayrı ülkeden alıyor. Bu ülkelerin sayılarını artırmak istiyoruz ve bunları mutlaka çeşitlendirmek istiyoruz. Türkiye'nin enerji politikaları açısından çok büyük faydası olacak. Kaldı ki “kemik kardeşi" dediğimiz Türkmenistan'la oluşturduğumuz noktanın son derece iyi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

#Taner Yıldız
#Enerji
#Türkmenistan
#Doğalgaz
9 yıl önce