|

Dijitalde yeni yol arkadaşı

Vodafone, faaliyet gösterdiği 36 ülkede birden marka stratejisini, sloganını ve logosunu yeniledi. Geleceğin teknolojisine uyum sürecinde yol gösterici olmaya hazırlanan şirketin “The future is exciting. Ready?” olarak belirlenen yeni sloganı, Türkiye’de “Gelecek heyecan verici. Hazır mısın?” şeklinde kullanılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:46 - 7/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Vodafone, 2009 yılındaki “Power to you” sloganından bu yana ilk kez marka kimliğinde büyük bir değişime gitti.
Vodafone, 2009 yılındaki “Power to you” sloganından bu yana ilk kez marka kimliğinde büyük bir değişime gitti.

Faaliyet gösterdiği 36 pazarda birden marka stratejisini, sloganını ve görsel kimliğini yenileyen Vodafone, 2009 yılındaki “Power to you” sloganından bu yana ilk kez marka kimliğinde büyük bir değişime gitti. Şirketin “The future is exciting. Ready?” olarak belirlenen yeni sloganı, Türkiye’de “Gelecek heyecan verici. Hazır mısın?” şeklinde hayat bulacak. Vodafone’un ikonik “logosu” ise yeni bir 2D tasarımla daha vurgulu bir biçimde kullanılacak.

YAŞAM KALİTESİNE KATKI

Vodafone’un yeni marka konumlandırma stratejisi, gelecek hakkında iyimser olunması gerektiği düşüncesine odaklanıyor. Buna göre, önümüzdeki yıllarda yeni teknolojiler ve dijital servisler toplumsal dönüşümde önemli rol üstlenecek ve bireylerin yaşam kalitesini yükseltecek. Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’un katılımıyla yeni marka stratejisi İstanbul’da tanıtıldı. Bu kapsamda şirketin 33 yıllık tarihindeki en büyük reklam kampanyası da basınla paylaşıldı.


TEKNOLOJİYE UYUM

Tüm Vodafone ülkeleri için heyecan verici bir döneme girildiğini belirten Deegan, “Bilim ve teknoloji alanında yaşanan inovasyonlar toplumsal gelişimi son derece olumlu yönde etkiliyor. Yeni marka konumlandırmamızla da yeni trendlerin yeniden şekillendirdiği dünyamızda müşterilerimizin ve toplumların uyum sürecine ve başarısına destek olmayı hedefliyoruz” dedi. Dijitalleşmeyi daha çok insanın hayatına entegre edip, kolay ve erişilebilir kılmak üzerine çalıştıklarını ifade eden Aksoy da, şu açıklamayı yaptı: “Şimdi de yeni marka kimliğimizle birlikte dijitalleşme vizyonumuzda yeni bir açılıma giderek müşterilerimize geleceğin teknolojileri konusunda ‘dijital yol arkadaşlığı’ yapmayı hedefliyoruz.”

30 BİN KİŞİLİK ARAŞTIRMA

Vodafone’un marka konumlandırma stratejisi ve reklam kampanyaları, kapsamlı araştırma ve konsept testlerinin ardından geliştirildi. Araştırmalar için, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 17 ülkeden 30 bine yakın kişinin görüşleri alındı. 

  • Somut çözümler yakında
  • Yeni marka stratejileriyle hayatı kolaylaştıracak somut çözümlerini yakında başlatacaklarının belirten Engin aAksoy, şöyle dedi: “Örnek bir konsept olarak, konuşma ve internet kullanımını tek kotada birleştireceğiz. Buna göre mesela, bin dakikalık bir internet ve konuşma paketi sunduğumuzda müşterimiz bu bin dakikadan dilediği kısmını ister konuşarak ister internete girerek harcayabilecek. Böylece hesaplama karmaşası bitecek.”
#Vodafone
#Telekomünikasyon
#Dijital
7 yıl önce