|

Ellerde dövizlerle turistleri karşılamayı bitirecek sistem

Havaalanlarında yurt dışından gelen turistleri ellerde isimlerin yazılı bulunduğu dövizlerle karşılamayı bitirecek sistemi Türk girişimciler kurdu. Kurulan sistem üzerinden rezervasyon yaptıran firmalar ve turistler her dakikasını takip edebildiği yolculuğu ile güvenli ve konforlu bir şekilde Türkiye’yi ziyaret edebilecekler. Aynı zamanda Türkiye’ye döviz getirecek sistem ile kayıt dışı taşımacılık ve vergi kaybı da önlenebilecek.

12:44 - 9/04/2019 Salı
Güncelleme: 13:58 - 9/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türk yatırımcılar Mustafa Çavuş ve Murat Zorlu’nun kurduğu GOVIP sistemi artık Türkiye’ye gelecek olan üst düzey yöneticiler ya da zengin turistlerin havaalanlarında ellerde dövizlerin üzerine isim yazılarak karşılanmasını bitirecek. Sistem ile birlikte hem Türkiye’ye döviz girdisi olacak hem de ülkeye gelen herkes kayıt altına alınmış olacak. Ayrıca lüks hizmet ile gelen herkes sorunsuz bir şekilde istediği yere anında ulaşarak dünyanın en büyük metropolleri arasında olan İstanbul’dan keyifli bir şekilde ayrılması hedefleniyor.


ELLERDE DÖVİZLERLE TURİSTLERİ KARŞILAMAYA SON VERECEK SİSTEM

GOVIP’i kuran Türk yatırımcılar tamamen kendi yazılım sistemlerini kurduklarını ve büyük firmalara da bunu pazarladıklarını belirtti. Zorlu, kurdukları sistemi şöyle anlattı:

“Günlük 70-80 tane önceden rezervasyon yapılmış transfer hizmeti yapıyoruz. Aynı gün içinde gelen talepleri karşılamıyoruz. Çünkü bütün hizmetimiz daha önceden belirlenmiş ve her şeyi tek tek iki tarafa da bildirilmiş bir servis hizmetidir. Bu anlamda hem marka olarak hem de özel hizmet konusunda bir firma yoktu. Biz de bu alandaki boşlukları değerlendirerek tamamen özel konsept ile rezervasyonlu bir şekilde gelen misafirlere hizmet veriyoruz. Kendi yaptığımız yazılım ile misafirler nerede olduklarını, bizlere nasıl ulaşacaklarını ve varış saatlerine kadar her şeyi tek tek takip edebiliyorlar. Türkiye’ye gelen özel misafirler ve turistler kapıda isimleri yazılan dövizlerle değil bizlerin özel olarak hizmet verdiğimiz ofislere yine uygulama aracılığı ile ulaşarak kendilerine hizmet veriyoruz. Araçlarının nerede kendilerini beklediğini ve ne zaman ulaşabileceklerini tek tek görebiliyorlar. Zaten uçak kalkmadan önce de kendileri ile irtibat kuruluyor, rötar yapmışsa ona göre ayarlamalar yapılıyor. Uçak indiği andan itibaren bizler de onları uygulama üzerinden takip edebiliyoruz. Havaalanında çıkış kapısında dövizlerin üzerinde isimlerin yazılı olarak gelen misafirlerini karşılayanların oluşturduğu görüntü de kurduğumuz sistem ile ortadan kalkıyor. Gelen misafirler ya sistem üzerinden aracını buluyor ya da özel ofisimizde kahvesini içerek aracını bekliyor. Araçların herhangi bir nedenden ötürü geç kalma durumunda ekibimiz anında müdahale ederek olumsuzluklar misafirlere yansıtılmıyor.”


ARACA ANINDA BAĞLANARAK SORUN ÇÖZÜLÜYOR

Genellikle yurtdışından gelen turist, özel misafir ya da üst düzey yöneticilerin kullandığı araçlarda yabancı dil bilen personellerin yanı sıra herhangi bir durumda call center ekibi araca bağlanarak araçtaki misafir ile iletişim kurabiliyor. Her türlü konforun düşünüldüğü sistemde büyük şirketler de artık gelen misafirlerinin hiç sorunsuz bir şekilde istedikleri yere zamanında ulaşmasını sağlıyor.


TÜRKİYE’YEDE KAYIT DIŞININ ÖNÜNE GEÇEREK DÖVİZ GETİRİSİ SAĞLANACAK

Firma yöneticisi Murat Zorlu, bu sistem sayesinde Türkiye’ye girip çıkan herkesin takip edilebileceğini ve herhangi bir olumsuzluk karşısında anında müdahale edilebileceğini belirtti. Aynı zamanda sistemle birlikte kayıt dışı olan taşımacılık ve vergi kaybının önüne geçilecek. Sistem daha da geliştirildikten sonra Türkiye’deki tüm havalimanlarında hizmet vermeyi hedefleyen girişimciler, yurt dışında da bu hizmeti pazarlayarak bir dünya markası haline getirmeyi planlıyorlar. Bu sayede Türkiye’ye ciddi bir döviz girişi de sağlamayı hedefliyorlar.

#GOVIP
#turist
5 yıl önce