|

Fenerbahçeli basketbolcu 450 bin TL'sini istiyor

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm kapsamında bazı projelerde vatandaşların mağdur edilmesi üzerine geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konuya el atmıştı. Bakanlık mağduriyetlerin hızlı şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla irtibat ofisi açılacağını duyururken mağdurlardan birinin de Fenerbahçe forması giyen milli basketbolcu Ahmet Duverioğlu olduğu ortaya çıktı. Basketbolcu ödediği 450 bin TL'yi firmadan geri istiyor.

Yeni Şafak
13:34 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 15:24 - 11/03/2018 Pazar
Diğer
Fenerbahçeli basketbolcu Fikirtepe mağduru çıktı
Fenerbahçeli basketbolcu Fikirtepe mağduru çıktı

Ahmet Duverioğlu, 2007’nin mart ayında Selimoğlu İnşaat’ın Brooklyn Life projesinden 140 bin TL peşinat ödeyerek 2 daire satın aldı. Ardından aylık taksitleri ödemeye başlayan ünlü basketbolcu, toplam 450 bin TL ödeme yaptı. Ancak proje temel aşamasında kaldı.

Ekonomik sıkıntılar yaşan Selimoğlu İnşaat Pana Yapı ile ortak olsa da inşaatta bir ilerleme olmadı. Taksitleri ödemeye devam eden Duverioğlu, avukatları aracılığıyla tüketici mahkemesine başvurdu.


450 BİN TL'SİNİ İSTİYOR

Avukatlar Eyüp Başkan ve Fulya Büyükyörük’ün mahkemeye sunduğu dilekçede,
Duverioğlu’nun yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirdiği ancak inşaatın temelde kaldığı ve anahtar teslim tarihi olan 24 Haziran 2018’e kadar bitirilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.
Bu nedenle, peşinat ve taksitler halinde ödenen toplam 450 bin TL’nin geri ödenmesi talep edildi. Vadesi gelmeyen toplam 540 bin TL senedin ödemesinin durdurulmasına karar verilmesi istendi.

TEDBİR KARARI

Gazete Habertürk'ün haberine göre tüketici mahkemesi,
540 bin TL ödemenin durdurulmasına, ayrıca senetlerin icra takibine konulmaması için de tedbir kararı konulmasına hükmetti.
Mahkeme, Duverioğlu’nun ödediği 450 bin TL’nin geri istemesiyle ilgili yargılamanın eylül ayında başlamasını kararlaştırdı.
#Ahmet Duverioğlu
#Fenerbahçe
#Selimoğlu İnşaat
#Fikirtepe
6 yıl önce