|

Gıda devi iflastan kurtuldu

İki yıl önce iflas erteleme talep eden Frigo Pak'a yönelik 14 duruşma sonra karar çıktı. Mahkeme, şirketin borca batık durumdan çıktığını belirterek, atanan kayyumları da geri çekti. Böylece, iflasın eşiğine gelen şirket de kurtulmuş oldu.

Yeni Şafak
13:22 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:26 - 29/11/2018 Perşembe
Diğer
Frigo Pak üretim tesisi
Frigo Pak üretim tesisi

FRİGO-Pak Gıda Maddeleri San. Ve Tic. AŞ, 40 yıla yakın bir süredir faaliyette. Şirketin üretim merkezi Bursa İnegöl’de bulunuyor. Şirket, meyve suyu, konserve ve dondurulmuş ürünler alanındaki üretiminin önemli bir kısmını ihraç ediyor. Şirketin çoğunluk hissesi, aynı zamanda kurucusu olan Ali Haydar Güçlü ve Doysan Tarım Ürünleri'ne ait. Yüzde 45 hissesi halka açık olan şirket 2 yıl önce mali darboğaza girdi.

14 duruşma geride kaldı

Hürriyet'te yer alan habere göre; Şirket iki yıl önce iflas erteleme davası açtı. Şirketin, bundan sonraki kaderini, mahkemeden çıkacak karar belirleyecekti.
İstanbul Anadolu 8. Asliye Tic. Mahkemesinde görülen davada 14 duruşma yapıldı.

Kayyum gözetimi de kalktı

Davanın son duruşması dün görüldü. Mahkeme dünkü duruşmada, Frigo Pak için kritik bir karar verdi. Şirketin borca batıklıktan çıktığına hükmeden mahkeme şu kararı verdi:
İflas ertelemeye gerek kalmadığından, mahkemece şirket üzerindeki ihtiyati tedbir ve kayyım gözetimi kaldırılmış ve dava sonlandırılmıştır.”

#Frigo Pak
#Doysan Tarım Ürünleri
#Haydar Güçlü
5 yıl önce