Güzellik merkezlerine 'Dilan Polat' darbesi: Randevular iptal edilince işler yüzde 80 düştü

12:54, 28/11/2023, Salı
IHA
Güzellik merkezlerine 'Dilan Polat' darbesi: Randevular iptal edilince işler yüzde 80 düştü
Dilan Polat kara para aklama suçlarından gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanması güzellik merkezi sektörünü olumsuz etkiledi. İşlerinde yüzde 80’lere varan düşüşler olduğunu iddia eden Denizli Berberler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı, ekonomik zorluklar ve olumsuz algılarla mücadele için çağrıda bulundu.

Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından başta Denizli’de de bulunan kendi isimlerini taşıyan güzellik merkezleri olmak üzere sektörün büyük kısmı oluşan olumsuz algıdan etkilendi.


Merkezlere yönelik denetimler yoğun bir şekilde devam ederken, sektör genelinde yüzde 80’lere varan bir daralma yaşandığı iddia edildi. Ülke genelinde güzellik salonu randevuların düştüğü ve iptallerin başladığı belirtildi.


Müşterilerin yüzde 80 düştüğünü ve iş yeri çalışanlarının moralinin kalmadığını açıklayan Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç,
“Birkaç fenomenin yaptığı kara para aklama olayından dolayı yaşamış olduğumuz sıkıntılar var. Bizi ilgilendiren konu ise bu yaşanan olumsuz durum nedeniyle işlerimiz düşüyor. Yaptığımız ziyaretlerimizde sektör çalışanlarının moral motivasyonların düşük olduğunu fark ediyoruz. Güzellik salonlarında alınan randevuların birçoğunun iptal olduğunu öğreniyoruz. Kuaför salonları ve erkek berberlerinde işler yüzde 80 düşmüş durumda. Tabii ki burada halkımız bizim çok para kazandığımızı sanıyor. Fenomenlere bakarak bizi yargılıyorlar. Günümüz şartlarında malzemelere gelen fiyat artışı, kiraların fahiş bir şekilde artması bütün meslektaşlarımızın zor günler geçirmesine neden oldu. Ama bir de bunun yanında Dilan ve Engin Polat çiftinin bize vermiş olduğu zarar var. İsteğimiz bu algının bir an önce kalkmasıdır. Bu algının kalkması ile işlerimizin tekrardan rayına girmesidir” diye konuştu.

“Salona müşteriler gelmek istemiyor”


Yaşananlarda olumsuz etkilendiklerini kaydeden Denizli Güzellik Uzmanları Derneği Başkanı Ebru Deniz Kar ise,
“Burada çok büyük yanlış bir algı oluştu. Ülke genelinde vatandaşlarımızın, bizim büyük paralar kazanmaya başladığımızı düşünüyor. Hatta bundan dolayı bizi bazı öğrencilerimiz arayıp, biriktirdikleri paralar ile bu işe girerek yatırım yapmayı planlıyorlar. Bizim sektörümüzde ciddi kazançlar olduğunu söylüyorlar. Biz emekçiyiz ve biz de bu bahsedilen rakamlar söz konusu değil. İllaki bu sektörde çalışanların bir evi ve bir arabası olacak ama bu kadar paralar ile değil. Bu durumdan dolayı müşterilerde de kayıplar meydana geldi. Salona müşteriler gelmek istemiyor. Bu sektörün nasıl para kazandığı belli değilmiş gibi bir algı var. İnşallah bu acı ve üzüntü veren durumdan bir an önce kurtuluruz” şeklinde konuştu.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026