|

Güzellik salonlarına ‘tıbbi işlem’ cezası

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, internet üzerinden reklam veren güzellik salonlarının esas işlerinin yanı sıra tıbbi işlem yaptığını da ortaya çıkardı. Güzellik salonlarında botoks, dudak renklendirme, dolgu, çatlak ve akne tedavisi, gıdı eritme gibi cerrahi yöntemler kullanıldığını tespit eden bakanlık, 9 güzellik salonunun her birine 155 bin 712 lira olmak üzere 1 milyon 401 bin 408 lira idari para cezası kesti.

Yasemin Asan
02:07 - 5/10/2022 Çarşamba
Güncelleme: 02:10 - 5/10/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
​Güzellik salonlarına ‘tıbbi işlem’ cezası​.
​Güzellik salonlarına ‘tıbbi işlem’ cezası​.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, internet üzerinden reklam veren güzellik salonlarının esas işlerinin yanı sıra tıbbi işlem yaptığını da ortaya çıkardı. Güzellik salonlarında botoks, dudak renklendirme, dolgu, çatlak ve akne tedavisi, gıdı eritme gibi cerrahi yöntemler kullanıldığını tespit eden bakanlık, 9 güzellik salonunun her birine 155 bin 712 lira olmak üzere 1 milyon 401 bin 408 lira idari para cezası kesti. Bakanlık, “Güzellik salonlarında tıp fakültesi diploması olan biri çalışsa bile, tabip yetkisinde olan tıbbi işlemler güzellik salonunda yapılamaz” dedi.

AMELİYATLARA REKLAM İÇERİĞİ

Bakanlık bu kapsamda yaptığı incelemeler sonucunda, 9 güzellik salonuna idari para cezası keserken işletmelerin yaptığı reklamlara da durdurma kararı verdi. Yapılan incelemelerde 9 güzellik salonunun esas işlerinin yanı sıra tıbbi işlemler de yaptıkları belirlendi.

Bakanlık ayrıca, ‘sürpriz sonlu mide fıtığı ameliyatı’ gibi reklam içerikli ifadeleri saptadı. Bu kapsamda, metabolik cerrahi yöntemlere internet üzerinden talep oluşturan bir profesörün de cerrahi branşına dair konularda elektronerofizyoloji alanında aldığı profesör unvanını kullanarak tüketicileri yanılttığını belirledi. Bunların dışında Bakanlık, ilgili profesöre 114 bin lira idari para cezası kesti.

#Ticaret Bakanlığı
#Tıp
#Reklam
2 yıl önce