|

Nişantaşı'nda lüks sağlıkla buluşuyor

Dünyada tüketici beklentilerinin değişimi, salgın etkisi, konfor anlayışının artması gibi etkenlerle lüksün de tanımı artık değişti

Haber Merkezi
10:49 - 20/07/2021 Salı
Güncelleme: 10:56 - 20/07/2021 Salı
Diğer
DAP YAPI
DAP YAPI

Bundan 20-30 yıl önce merkezi bölgelerde yeni bir bina lüks olmaya yeterli iken günümüzde tüketiciler artık yeni ve lüks kavramları ile de yetinmeyip kendilerine ‘’lüksün ötesinde’’ daha güçlü argümanlar sunulmasını istiyor.

DAP Yapı da bu beklentileri görerek, ‘’lüksün ötesinde’’ tasarladığı yeni konseptini Nişantaşı’na getiriyor. Türkiye’nin dünyaya açılan yüzü olarak sanatın, modanın, lüksün merkezi konumunda olan Nişantaşı’nda ‘’lüksün ötesinde’’ bir yaklaşımla sunulan
Nişantaşı Koru
projesini ve bir evi ‘’lüksün ötesinde’’ yapan
5 kriter
ise şu şekilde:

1.
Birinci kriter, şehrin merkezinde dünyaca ünlü ve köklü bir semtte yer alması

Nişantaşı Koru
projesi, iki kıtayı birbirine bağlayan dünya başkenti İstanbul’un merkezinde, şehir dışından ya da yurtdışında gelenlerin bile mutlaka ziyaret etmeden dönmediği dünyanın en köklü ve prestijli semtlerinden Nişantaşı’nda yer alıyor. Lokasyon olarak Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında yer alan proje, Dünyanın önde gelen lüks ve prestijli markalarının yer aldığı
Abdi İpekçi Caddesi’ne
650 metre, City’s Alışveriş Merkezi’ne ise 300 metre mesafede bulunuyor. Bu anlamda Hermes, Louis Vuitton, Prada ve Gucci gibi lüksün zirvesindeki markalara da deyim yerindeyse “kapı komşusu’ konumunda.
Uluslararası gayrimenkul firması Cushman&Wakefield’in 65 ülkenin 330 alışveriş caddesini sıraladığı araştırmada
ilk 10’da yer alan Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi
, San Francisco'daki Union Square ve New York’taki 5. Cadde’yle aynı kategoride yer alıyor.
2.
‘’Lüksün ötesinde’’ bir evin ikinci kriteri ise eşine az rastlanır, sınırlı sayıda bir yapıya sahip olması
Mücevher gibi eşine az rastlanır, sınırlı sayıda kişinin sahibi olabileceği bir proje olan
Nişantaşı Koru
, 25 dönüm arazi üzerinde sadece
160 seçkin kişiyi
ayrıcalıklı bir yaşamla buluşturuyor. Bahçe villa konforunu Nişantaşı’nda şehrin kalbine ilk defa taşıyan projede dairelere bina girişi ile birlikte bahçeden de girilebilirken, teras villalarda ise mimaride doğanın iyileştirici gücü ön plana çıkarılıyor.
3.
Üçüncü kriterimiz ise lüks tekne mantığıyla tasarlanmış, kişiye özel konut seçenekleri olması
Tüketicilerin lüks beklentilerini yeniden tanımlayan
Nişantaşı Koru
projesinin en önemli ayrıcalıklarından biri yüksek tavanlar, geniş teras ve bahçeler, geniş salonlar, geniş ve konforlu odalar ve mutfaklar…
Lüks tekne mantığıyla tasarlanan
Nişantaşı Koru’da 6. katta dairenize özel Boğaz manzaralı
sonsuzluk havuzları
, 8 metreye varan tavan yükseklikleri,
bahçe villa ve teras villa
konsepti ile daire büyüklüğünde teraslar hayatınızı genişletiyor.

Nişantaşı’nın dokusuna uyacak, insanın içini açacak mimari detaylar içeren proje, geniş ve ferah yaşam alanları yanında kişiye özel son derece seçkin hizmetleri lüksle harmanlayarak sunuyor.

4.
Dördüncü kriter ise, bir miras gibi babadan oğula geçecek, bulunduğu şehre değer katacak kıymetli bir sanat eseri niteliğinde olması...
Proje geliştirdiği bölgelerin karakteristiğine uygun, yenilikçi projelere imza atan
Dap Yapı
, her detayın titizlikle düşünüldüğü
Nişantaşı Koru
projesinde lüksü yeniden tanımlayan ayrıcalıklarıyla, nesilden nesile miras kalacak kadar değerli bir proje sunuyor.
5
Beşinci ve son kriter ise elbette ‘’sağlıklı ev’’ kriterleri…
Dap Yapı, bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 süreciyle birlikte, Çekmeköy’de
58 bin 300, Nişantaşı’nda 18 bin
kişilik hedef kitlenin beklentilerini dinleyerek Türkiye’de ve Dünyanın çeşitli ülkelerinde tescillenmiş
‘’Sağlıklı Ev’’
konseptini geliştirdi. ‘’
Sağlıklı Ev’’
konseptinin ilkini, Çekmeköy Ormanköy projesiyle gerçekleştiren DAP Yapı, aynı konsepti şimdi Nişantaşı’na taşıdı. Başta Ihlamur Kasrı olmak üzere komşusu olunan 60 bin metrekare alana sahip adeta küçük bir orman olan koru alanından gelen bol oksijen sayesinde, şehrin merkezinde zinde ve konforlu bir yaşam sunacak.

Bir evin sağlıklı olması için 5 kriteri karşılaması gerekiyor:

1- Birincisi yüksek katlı olmayacak. İhtiyaç duyulduğu anda yürüyecek çıkılabilecek yükseklikteki evlere sağlıklı ev diyoruz.

2- İkincisi balkon, teras ve bahçe… Sağlıklı evler bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız kesinlikle geniş balkona sahip olmalı. Nişantaşı projemizi, tamamen bir ‘villa bahçe’ ve kişiye özel detayların düşünüldüğü ‘lüks tekne’ mantığıyla tasarladık.

3- Üçüncüsü ise orman, koru ve yeşil alan … Yapılan çalışmalar gösteriyor yeşillikler içinde yapılan spor aktiviteleri kronik hastalıklara da iyi geliyor. Biz bu anlamda tamamen ‘orman içi’ mantığıyla Nişantaşı’nın en yeşil projesini hayata geçiriyoruz.

4- Dördüncüsü ise havalandırma sistemi… Bu açıdan bakıldığında
‘Sağlıklı Ev’
dediğinizde, her dairenin havalandırma sisteminin korona sürecindeki sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanması ve kesinlikle birbirinden ‘bağımsız’ olması ve doğal havalandırma olması gerekiyor.

5- Beşinci ve son kriter ise en son deprem yönetmeliğine göre inşa ediliyor olması


‘’Sağlıklı Ev’’
konseptinin en önemli kriterlerinden biri olan deprem konusuna dikkat çeken
Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz
, “DAP Yapı’nın bundan önce hayata geçirdiği tüm projelerde olduğu gibi Nişantaşı’nda da bir numaralı önceliğimiz deprem güvenliği” ifadelerini kullandı. Nişantaşı’ndaki mevcut konut stokunun ortalama yaşının 50 ila 60 yıl arasında değiştiğine dikkat çeken Ziya Yılmaz,” Depremden korunmanın bir numaralı koşulu, en son güncellenen deprem yönetmeliklerine uygun güvenli binalarda yaşamak.
Nişantaşı Koru
projemizde, çevre dostu ve Nişantaşı dokusuna yaraşır, deprem güvenlikli yapılar geliştiriyoruz. Özetle; malzeme, statik ve çözüm anlamında depreme karşı dünyanın en son teknolojilerini kullanarak geliştirdiğimiz bir proje” şeklinde konuştu.
Mimarisi ve tasarımı ile yıllar boyunca değer kazanacak bir proje geliştirdiklerini belirten
Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz
, “İlk günden beri, yatırım yaptığımız bölgelere değer katma vizyonuyla hareket eden bir geliştirici olarak, örnek projeler geliştirdik. Yaptığımız iş aslında küçük kum tanelerinden büyük sanat eserleri yapmak…
Nişantaşı Koru
projesiyle de bu anlamda nesilden nesile miras olarak bırakılan, dünyada parmakla gösterilecek ve yıllar boyunca değerini koruyacak bir eser geliştirdik. DAP Yapı’nın yenilikçi vizyonuyla Emlak Konut güvencesinin birleşimi olan bu proje; iki kıtayı birbirine bağlayan dünya başkenti İstanbul’umuzun gözbebeği Nişantaşı’nda, 50 yıl sonra bile değerine değer katacak mücevher kadar kıymetli bir eser olacak.” İfadelerini kullandı.
LÜKS TEKNE MANTIĞIYLA, KİŞİYE ÖZEL ÇÖZÜMLER
Nişantaşı projesindeki üniteler, tamamen
lüks tekne mantığıyla
malzemelerin birbiriyle uyumlu olduğu, yaşam alanlarının en verimli şekilde kullanıldığı, kalitenin ve konforun maksimumda olduğu şekilde dizayn edildi. Projede bağımsız bölüm sayısı da az tutuldu. Kat yüksekliği 5 ila 10 kat arasında sınırlandırıldı. Konutlardaki tavan yüksekliği ise minimum 4 metre olarak planlandı. Bu sayede yüksek tavanlı, ferah ve insanın içini açan yaşam alanları tasarlandı.
NİŞANTAŞINDA BİR İLK BAHÇE VİLLA KONSEPTİ
Konut ve yaşam alanı anlamında Nişantaşı’nda, olmayan bir lüksü getiren
Dap Yapı, bahçe villa konseptinide Nişantaşı’nda bir ilk olarak sunacak.
İster binadan isterseniz bahçeden evinize gireceğiniz, çocuklarınızın bahçede oynarken sizin havuzda vakit geçireceğiniz, doğayı ve lüksü villa konforunda, Nişantaşı’nda yaşanacak evler.
DAİRE BÜYÜKLÜĞÜNDE TERASLAR
Projede doğanın ‘iyileştirme’ gücünün ön plana çıkarıldığı Dap Yapı Nişantaşı Koru projesinde temiz hava ve bol oksijen;
daire büyüklüğünde olan villa konseptindeki teraslar
, salonlar, yatak odaları ve mutfaklardan evinizin içine dolacak. Başta Ihlamur Kasrı olmak üzere komşusu olduğunuz
60 bin metrekare alana sahip adeta küçük bir orman
olan koru alanından gelen bol oksijen sayesinde, şehrin merkezinde olmanıza rağmen, kendinizi ormanda yaşıyormuş gibi zinde hissedeceksiniz.

Yerine göre salonunuzdan terasınıza geçip, misafirlerinizle keyifli koru ve Boğaz manzarasına karşı keyifli sohbetler edebilir, yerine göre de yatak odanızdan terasınızdaki havuza geçip güne spor yaparak başlayabilirsiniz. Mutfaklardan hem salonlara hem de teraslara ulaşılmasıyla adeta bir teknede yaşar gibi Nişantaşı’nın kalbinde her detayı özenle düşünülmüş, özel lüks konseptini Nişantaşı’nda hayata geçiriliyor

#Dap Yapı
#sağlıklı ev
#proje
3 yıl önce
default-profile-img