|

Togg’un enerjisi hazır: Trugo’lar otobanlardaki yerini almaya başladı

29 Ekim’de fabrikasının açılışı yapılacak Togg’un şarj istasyonları Trugo’lar otobanlardaki yerini almaya başladı. İlk istasyonlar İstanbul ile Ankara’yı birbirine bağlayan Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı bölümünde bir dinlenme tesisine kuruldu. Henüz aktif edilmeyen cihazların yakında çalışmaya başlaması bekleniyor. 81 ile kurulacak Trugo’lar, 25 dakikada araç bataryasının yüzde 80’ini şarj edebiliyor.

Ali Kürşat Büyükada
00:00 - 1/10/2022 Cumartesi
Güncelleme: 21:55 - 30/09/2022 Cuma
Yeni Şafak
İlk istasyonlar Bolu'da kuruldu.
İlk istasyonlar Bolu'da kuruldu.

Yerli elektrikli otomobil Togg yollara çıkmaya hazırlanırken, şarj noktaları da istasyonlarda yerini almaya başladı. Türkiye’de elektrikli otomobil şarj istasyonlarının en yoğun olduğu, İstanbul ile Ankara’yı birbirine bağlayan Bolu dağındaki bir dinlenme tesisine Togg'un şarj ağı markası Trugo şarj cihazlarının kurulumu gerçekleştirildi. Henüz aktif olmayan cihazlar yakın zamanda faaliyete geçecek ve yerli otomobile Vestel’in ürettiği yerli şarj cihazları güç verecek.

25 KİLOMETREDE BİR İSTASYON

Yerli otomobilin piyasaya çıkışının yakınlaşması ile birlikte hızlanan altyapı çalışmaları devam ediyor. Trugo şarj istasyonları Türkiye’nin 81 iline kurulacak. Yüksek performanslı şarj altyapısıyla, 180 kw gücündeki şarj cihazları yollar, AVM’ler, akaryakıt istasyonları, park, cadde ve kafelerin otoparklarında yerini alacak. Togg sahiplerinin şarj istasyonu kaygılarının ortadan kaldıracak Trugo, trafik yoğunluğu olan yollarda 25 kilometrede, yoğunluk olmayan yollarda ise 50 kilometrede bir kurulacak. Bolu dağına ilk yerleştirilen cihazların ardından tüm Türkiye’de kısa süre içerisinde şarj istasyonlarının yaygınlaşması bekleniyor.

25 DAKİKADA %80 ŞARJ

Ağustos ayında Trugo markasıyla şarj ağı işletmeci lisansını alan Togg, Gemlik kampüsünde ilk testlerini gerçekleştirdi. 25 dakika gibi kısa bir sürede aracın pil kapasitesini yüzde 80 seviyesinde doldurabilen Trugo şarj cihazları sadece yerli otomobile değil, tüm markaların elektrikli araçlarına hizmet verecek. 300 ve 500 kilometrelik iki farklı menzil sunacağı konuşulan Togg için kısa menzilli araçta dahil 25 dakikada 240 kilometre menzil elde edilebilecek.



#Togg
#şarj
#istasyon
#Trugo
#Bolu Dağı
2 yıl önce