|

Türk kahvesini dünyaya tanıtacak

Arçelik ile Selamlique, Türk kahvesini dünyaya tanıtmak için yeni bir iş birliğine imza attı. Pazarın 2009’dan bu yana üç kat büyüdüğünün altını çizen Caroline Koç, “Dünyaya dokunan bir marka olma yolunda, önemli bir katma değer oluşturduğumuzu bilmek bize gurur veriyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2016 السبت
Güncelleme: 20:33 - 8/04/2016 الجمعة
Yeni Şafak

Kahve pazarı her geçen gün büyüyüyor. 500 yıldan beri cezvelerin kaynadığı Türkiye coğrafyasında kahve, ev içi tüketim ürünleri, ekipmanları ve zincir dükkanlarıyla 500 milyon liralık bir pazarı oluşturuyor. Yılda 22 bin ton kahve tüketilen bu pazarın hacminin 5 yılda 1 milyar liraya ulaşacağı öngörülüyor. Bunu fırsat bilen şirketler arasında rekabet her geçen gün biraz daha kızışıyor. Son olarak Arçelik, Selamlique ile yeni bir işbirliğine imza attı.



PAZAR 3 KAT BÜYÜDÜ


Arçelik/Selamlique kapsüllü Türk kahvesi makinesi lansman tanıtım toplantısında konuşan Selamlique İstanbul Kurucu Ortaklarından Caroline Koç, “Türk kahvesini tüm dünyada yaygınlaştırmak için 2009 yılında Selamlique markası ile yola çıktık. En büyük hedefimiz, tüm dünyada bilinen ve 'Made in Turkey' mührünü taşıyan uluslararası bir marka olmaktı” dedi. 2009'dan bu yana Türk kahvesi pazarı yaklaşık 3 kat büyüdüğünün altını çizen Koç, “Avrupa, ABD, Körfez Ülkeleri ve Uzakdoğu dahil geniş bir coğrafyadaki mağaza, kafe ve satış noktalarımızda, ürünlerimiz tüketiciyle buluşuyor. Dünyaya dokunan bir marka olma yolunda, ülkemiz için önemli bir katma değer yarattığımızı bilmek de ayrı bir gurur veriyor, motivasyonumuzu artırıyor” diye konuştu.





GELECEĞE YATIRIM


Türk kahvesinin gelişimine ve geleceğine önemli bir yatırım yaptıklarının altını çizen Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Selamlique ile güçlerimizi birleştirerek önemli bir yeniliği geliştirdik" dedi. Türk kahvesinin, çağlar boyunca hep itibarı olan bir içecek olduğunu ifade eden Selamlique İstanbul Kurucu Ortaklarından Banu Yentür ise: Geleneksel kahve ritüeline estetik bir kimlik kattık.”


#Caroline Koç
#Türk kahvesi
#Selamlique
#Arçelik
٪d سنوات قبل