|

Galatasaray Fenerbahçe derbi maç özeti! beIN Sports maç özetleri

Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray kendi evinde Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Olaylı geçen maç 2-2 beraberlikle bitti. Maçta 2-0 öne geçen Galatasaray üstünlüğünü koruyamadı ve maçtan beraberlikle ayrıldı. Oyun içi yaşanan gerginliklerin ardından maç sonu saha karıştı ve 3 kırmızı kart çıktı. İşte Galatasaray Fenerbahçe maç özeti.

Yeni Şafak
08:55 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:00 - 3/11/2018 Cumartesi
Diğer
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray kendi evinde Fenerbahçe ile karşılaştı ve maç 2-2 beraberlikle son buldu.
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray kendi evinde Fenerbahçe ile karşılaştı ve maç 2-2 beraberlikle son buldu.

Galatasaray Fenerbahçe maç özeti beIN Sports’ta. Süper Lig’in 11. haftasında derbi heyecanı yaşanırken Galatasaray kendi evinde Fenerbahçe ile karşılaştı. Maç 2-2 berabere biterken maçın ardından ise saha karıştı.

Maçın önemli dakikaları

12'nci dakikada Onyekuru sağ kanattan topla ilerledi ve pasını ceza sahası içerisinde bulunan Sinan'a aktardı. Sinan'ın düşerken yaptığı vuruş dışarı çıktı.

19'uncu dakikada Benzia, Valbuena'nın pasında topla buluştu ve uzak mesafeden vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

20'nci dakikada Ömer'in sol kanattan içeri kestiği topa Isla müdahale etti, kaleci Harun'un uzandığı top kornere çıktı. Kullanılan köşe vuruşunda topla buluşan Linnes'in sağ kanattan ortasında Ozan'ın kafa vuruşu ise dışarı gitti.

23'üncü dakikada Ayew'in pasında topu alan Eljif'in ceza sahası dışından vuruşunda top Muslera'da kaldı.

28'inci dakikada Frey sol kanatta topu aldı ve Ozan'dan sıyrıldı. Golcü oyuncunun ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlağa Muslera sahip oldu.

31'inci dakikada Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda Serdar kafasıyla topu altıpasa doğru aşırttı. Bu bölgede bulunan Donk'un topa dokunuşu ağlarla buluştu: 1-0.

35'inci dakikada Belhanda'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Sinan'ın kafa vuruşu direkten döndü.

42'nci dakikada Belhanda'nın pasında Onyekuru ceza sahası içerisinde topla buluştu. Meşin yuvarlağı sağına çektikten sonra vuruşunu yapan Onyekuru, topu dışarı gönderdi.

İlk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile son buldu.

49'uncu dakikada Belhanda'nın pasında Linnes sağ kanattan topla ceza sahasına girdi. Norveçli oyuncunun içeri çevirdiği topa Onyekuru vuruşunu yaptı, kaleci Harun topu kornere çeldi.


50'nci dakikada sağ kanattan Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırdığı top Linnes'in önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza sahası yayının sağ çaprazından gelişine yaptığı vuruş fileleri sarstı: 2-0.

51'inci dakikada Valbuena'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta top üst ağlarda kaldı.

55'inci dakikada sağ kanattan topu süren Ayew'in topu çektikten sonra yaptığı vuruş az farkla auta gitti.

63'üncü dakikada Alper, takım arkadaşının pasında topa hareketlendi ve ceza sahasına girdi. Alper; Muslera ile Ömer'in arasından pasını içeri çevirirken, savunma araya girdi. Bu pozisyonda Muslera'nın Alper'e müdahalesi olduğu uyarısıyla VAR'a başvuran Fırat Aydınus, penaltı noktasını gösterdi.

66'ncı dakikadaki penaltı atışında topun başına geçen Valbuena, skoru 2-1'e getirdi.

72'nci dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı taç atışında Valbuena topu aldı ve ceza sahasına sokuldu. Fransız oyuncu meşin yuvarlağı ceza sahası yayında bulunan Jailson'a aktardı. Jailson'un plasesi ağlarla buluştu: 2-2.

80'inci dakikada Onyekuru sol kanattan ceza sahasına girdi ve ceza sahası içerisinde yer alan Sinan'a pasını aktardı. Sinan'ın tekte vuruşu direğin hemen yanından auta çıktı.

85'inci dakikada Soldado ceza sahasına girdi ve pasını Eljif'e aktardı. Eljif'in vuruşunu Muslera kornere çeldi. Fenerbahçe'nin kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası dışında topla buluşan Jailson topu içeri kesti. Yaşanan karambolde topu önünde bulunan Skrtel'in vuruşu yandan auta gitti.

Karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

Maç özeti nasıl izlenir?

Maç özetini beIN Sports ekranlarından izleyebilirsiniz. Maça ait tüm geniş detaylar beIN Sports’ta.

27 yıl sonra penaltı

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında deplasmanda 27 yıl sonra penaltı kazandı.

Sarı-lacivertliler, bu maç öncesi rakibi karşısında deplasmandaki son penaltısını 4 Mayıs 1991'de Ali Sami Yen Stadı'nda 4-1 kayettiği maçta elde etmişti.

Fenerbahçe, 27 yıl sonra Galatasaray deplasmanında kazandığı penaltıyı Valbuena'yla gole çevirdi.

Öte yandan Fenerbahçe, penaltı atışını VAR sistemi sayesinde kazandı.


Jailson siftah yaptı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Jailson, sarı-lacivertli formayla ilk golünü kaydetti.

Sarı-lacivertlilere bu sezon transfer olan ve 10 resmi maça çıkan Jailson, ilk gol sevincini Galatasaray karşısında yaşadı ve takımına 1 puan kazandırdı.

Canlı skor:
Canlı skor:

#Derbi
#Maç özeti
#Galatasaray
#Fenerbahçe
5 yıl önce