Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Tonlarca altın üretilecek
13:15, 27/08/2026, Perşembe
AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ağrı'da açılan yeni maden ile 5 yılda 17 ton altın üretiminin yapılacağını duyurdu. Yatırımın tutarının 250 milyon dolar olduğunu aktaran Yılmaz, tesiste 337 kişinin istihdam edileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ağrı'da Mollakara Madeni'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

"5 YILDA 17 TON ALTIN ÜRETİLECEK"
Katma değeri en yüksek ihracat alanının madencilik olduğunu aktaran Yılmaz, "İlk 5 yılda 17 tona yakın altın üretilecek" dedi.

YENİ TESİSTE 300'DEN FAZLA KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Yeni tesisle birlikte Türkiye'nin altın üretimini yüzde 10 artıracağını kaydeden Yılmaz, yatırımın tutarının 250 milyon dolar olduğunu ve tesiste 337 kişinin istihdam edileceğini söyledi.



Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.