11:13, 18/07/2021, PazarG: Güncelleme: 11:15, 18/07/2021, Pazar
Zorlu yolları aşıp 2 bin 500 rakımlı dağda kalan göçerleri aşıladılar
Şırnak'ın Uludere ilçesinde zorlu şartlarda aşılama çalışmalarını sürdüren sağlık ekipleri, 2500 rakımlı Tanin Tanin Dağları'na çıkarak göçerleri aşıladı.
ağlık Bakanlığı'nın aşı tablosunda 'kırmızı kategoride' yer alan Şırnak'ta mobil sağlık ekipleri, aşılamayı yaygınlaştırmak amacıyla en ücra mezralara kadar aşılama çalışması yapıyor. Uludere İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli sağlık çalışanları, zorlu yolculuklarının ardından 2500 rakımlı Tanin Tanin Dağları'na çıkarak, aşı sırası gelen, ancak hayvanların bakımı nedeniyle aşılama merkezlerine gidemeyen göçerlerin aşılarını yaptı.

Şırnak genelinde 400 sağlık çalışanının aşı için sahada olduğunu aktaran Vali Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde yaklaşık 200 bin kişinin aşılandığını söyledi. Sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı kutlayan Vali Pehlivan, "Ülkemizde koronavirüsle mücadele sürecinde yoğun bir açılama süreci yaşanıyor. Şırnak ilimizde de aşılama çalışmaları her geçen gün artarak devam ediyor. Uludere-Beytüşşebap taraflarında yaylacılık yapan Berivanlara kadar arkadaşlarımız ulaşmaya çalışıyorlar. Şu anda ilimiz genelinde 400 sağlık personeli ile mobil ekipler oluşturduk."

" Bu çalışma arkadaşlarımız il merkezinden en ücra mezralara kadar, yaylalara kadar aşılama çalışması yapıyorlar. Bu özverili çalışmalarından dolayı bütün sağlık personelimize teşekkür ediyorum. İlimizde 540 bin nüfusumuz var. Aşılama kapsamında da 304 bin 774 kişi var. 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aşılamaları yapılıyor. Bu hedef kitlenin de 197 bin vatandaşımızı aşılamış durumdayız. Bu da yüzde 47- 48 oranına tekabül ediyor. Hedefimiz Kurban Bayramı'na kadar yüzde 55-60 bandına ulaşmak. Buradaki amacımız da pandemiden dolayı son birkaç bayramı geçmişteki bayramlar gibi kutlayamadık. Bu bayram istiyoruz ki vatandaşlarımız akrabalarıyla, sevdikleriyle bir araya gelebilsin" dedi.





