Gögce, bu teknolojiyi Türkiye'ye getirmekle yetinmek istemediklerini vurgulayarak, "İlerleyen süreçte savunma sanayisinde çığır açacak bu yazıcıları Türkiye'de üretmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
12:46, 06/05/2016, CumaG: Güncelleme: 12:50, 06/05/2016, Cuma
Savunma sanayisinde 3 boyutlu yazıcı
Savunma sanayisinin ihtiyaçlarını daha hızlı ve düşük maliyetlerle karşılayacak 3 boyutlu metal yazıcılarla denizaltı pervanesi, uçak ve uçaksavar parçası, her türlü silahın ekipmanı yerli olarak üretilebilecek.
Üretimde ve savunma alanında dışa bağımlılığı büyük ölçüde ortadan kaldıracağı belirtilen, boyut sınırlaması olmadan üretim yapabilen 3 boyutlu metal yazıcı teknolojisi Türkiye'de kullanıma sunuldu.
Savunma sanayisinin ihtiyaçlarını daha hızlı ve düşük maliyetlerle karşılayacak 3 boyutlu metal yazıcılarla denizaltı pervanesi, uçak ve uçaksavar parçası, her türlü silahın ekipmanı yerli olarak üretilebilecek.
Üretimde maliyetleri neredeyse yarı yarıya düşüren 3 boyutlu metal yazıcı teknolojisiyle, onarım yapılabilecek, her türlü arızalı ve aşınmış parça yerinde tamir edilebilecek.
Şimdiye kadar sadece iki ülkede kullanılan özel bir lazer teknolojisi (DMT) ile dünya üzerindeki her türlü metalin tozundan, metal parça üretimi yapan 3 boyutlu yazıcı, endüstriyel üretimde büyük farklılık yaratıyor.
CNC tezgahlarla ve klasik yöntemlerle üretilmesi mümkün olmayan şekillerde metal parçaları, yekpare olarak imal eden INSSTEK 3 boyutlu metal yazıcı, özellikle kalıplarda maliyeti ve üretim süresini ise ciddi oranda azaltıyor.
Bilimsel çalışmalarda da kullanılabilecek 3 boyutlu teknolojinin patenti ise Kore'nin elinde bulunuyor.
Burhan Gögce, savunma sanayisinden çeşitli parçaların üretimine ilişkin talepler aldıklarını, üretimini gerçekleştirdikleri parçaların kurumlar tarafından yürütülen testlerinin sürdürüldüğünü belirtti.

