|

100 kızı var 100'ü de voleybolcu

Baba ise Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim görevlisi Dr. Mete Döğüşcü, "En küçüğü 6, en büyüğüi ise 20 yaşında olan 100 kızım var" diyor.

Yeni Şafak
01:00 - 2/01/2004 Cuma
Güncelleme: 14:41 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yanlış anlaşılmasın diye hemen söyleyelim. Bu babalık kan bağı ile ilgili babalık değil. Bu gönüllü babalık. Baba ise "Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekoğkulu öğretim görevlisi ve aynı zamanda Anadolu Voleybol İhtisas Klübü başkanı Dr. Mete Döğüşcü. Aslında biri kız iki çocuk babası Mete Hoca. Çocuklarının ikisi de kendisi gibi Voleybolcu. Kızı tuğba beden eğitimi öğretmeni ve Milli Voleybol oyuncusu. Oğlu Burgaç, henüz öğrenci ama o da milli voleybolcu. Eşi Gönül Hanım ise Devlet Tiyatroları'nda sanatçı.

Kendisini spora ve gençliğe adayan Mete Hoca, Mete Döğüşcü, ekonomik krizle birlikte spor altyapısının da darde aldığını belirtiyor. Döğüşçü, "Türkiye'de spor altyapısına yatırım yapılmıyor. Bu gidişle 10 yıla kalmaz ciddi bir sıkıntı yaşarız" diyor.

Voleybol 2. liginde mücadele eden Anadolu Voleybol İhtisas Klübü" isimli bir takımları olduğunu belirten Döğüşçü, "Yaşları 6 ila 20 arasında değişen ve hepsi öğrenci olan kimisi lisanslı kimisi lisanssız 100 sporcu çocuğumuz var. Klübümüzün 2004 yılı bütçesi 79 milyar lira. Ama mevcut mali yapı ile birinci lige çıkmayı istemiyoruz" diye konuşuyor.

  • SAMİ GÖKÇE


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce