|

Aile dostu medya kampanyası

Çocuk istismarı eleştirileriyle gündeme gelen Netflix’in Cuties adlı yapımının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, aile dostu içeriklerin üretilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla “Aile Dostu Medya” kampanyası başlattı. Bu kapsamda yapılan ilk toplantıda, aile dostu medya kavramı, iyi uygulama örnekleri, mevcut yasal düzenlemeler masaya yatırıldı.

Kıymet Sezer
01:00 - 6/09/2020 Pazar
Güncelleme: 23:39 - 5/09/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin katıldığı toplantıda, TV ve sosyal medyanın toplumun her kesimini etkilediği, fertlerin alışkanlıklarını belirlediği, mahremiyet algısını değiştirmesi sebebiyle çeşitli kaygılara neden olduğu değerlendirildi. Bu nedenlerle, medyanın aile yapısı üzerinde olumsuz etkilerinin önlenmesi ile aileye yönelik olumlu etkileri bulunacak yayım ve içeriklerin teşvik edilmesinin önemine işaret edildi.

TEŞVİK PLANLANIYOR

Medyanın kapsamı ve herhangi bir medya yapımının aile dostu olması için bulundurması gereken genel kriterler de masaya yatırıldı. Ailenin kültürel gelişimine katkı sağlayacak olan Aile Dostu Medya kampanyası ile yapımlarda fiziksel, cinsel, psikolojik şiddet öğeleri içermemesine dikkat edilecek. Yine yapımların aile bütünlüğünü ve ailenin sürekliliğini teşvik etmesi, aile içi iletişimi güçlendirmesi de hedefler arasında. Kampanya ile ‘Aile Dostu Medya’ içerikleri üretilmesinin teşvik edilmesi planlanıyor.

#Çocuk
#İstismar
#Aile
4 yıl önce