|

Ajan kamikaze

Paralel yapı soruşturmaları kapsamında tutuklanan 63 kişiyi tahliye etmeye kalkan kamikaze hakim Mustafa Başer, hakkında yakalama kararı çıkınca dedektifliğe soyundu. Polisler tarafından takip edildiğini anlayan Başer, ara sokakta araç plakasını söküp kaçtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:01 - 11/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Paralel yapının kamikaze hakimi Mustafa Başer hakkında HSYK müfettişlerinin hazırladığı raporda önemli tespitlere yer verildi.Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in Fetullahçı Terör Örgütü ile bağının ortaya konduğu raporda, söz konusu hakimlerin Fetullah Gülen'in sohbetindeki talimatlarının ardından harekete geçtiği ve FETÖ hiyerarşik yapısı içerisinde talimatlarla hareket ettikleri belirtildi.



FETÖ MENSUBUYLA GİZLİ GÖRÜŞME


Raporda, İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nın yazısına da yer verilirken, Mustafa Başer'in hakkında çıkan yakalama kararının ardından Paralel Devlet Yapılanması Sakarya Mütevelli Heyeti içindeki şahıslarla birlikte hareket ettiği belirlenen Nadir Ö. ile gizli bir görüşme gerçekleştiği ortaya çıktı. Görüşme trafiği raporda şöyle anlatıldı. Mustafa Başer ile Nadir Ö. Sakarya'da akşam saatlerinde araçlarıyla art arda seyir halindeyken şüpheli hareketlerinden dolayı takibe alındı. Takip edildiklerini anlayan Sapanca otoban çıkışında Başer Kocaeli istikametine, Nadir Ö. ise Sakarya istikametine ayrıldı.



ARA SOKAKTA PLAKALARI SÖKTÜ


Nadir Ö. ile yollarını ayıran Başer, daha sonra araçtan inerek aracın ön ve arka plakalarını söktü. Sakarya istikametine doğru yol alan Başer daha sonra da Sapanca merkezine dönerek hızını artırdı. Ara sokaklarda dolaşmaya başlayan Başer, izini kaybettirdi. Başer'in gizli görüşme yaptığı saatlerde diğer korsan hakim Özçelik hakkında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmasına karar verdi.


#Paralel yapı
#kamikaze hakimler
#Mustafa Başer
9 yıl önce