|

Alman Lufthansa'yı Türkler tanıtıyor

Alman havayolu devi Lufthansa'nın first class VIP uçuşlarında da görev yapan Türk kökenli kabin ekibi, yolcularını Türk misafirperverliği ile ağırlayarak Türklerin elçiliğini yapıyor

Yasin Yılmaz
00:00 - 20/12/2011 Salı
Güncelleme: 22:19 - 19/12/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Alman Lufthansa'yı Türkler tanıtıyor
Alman Lufthansa'yı Türkler tanıtıyor

Alman Lufthansa Havayolları'nda Türk kökenli pilot, kabin görevlisi, teknisyen ve yer hizmetleri görevlisi sayısı son dönemde dikkat çekici rakamlara ulaştı. Lufthansa Havayolları'nda toplamda yüzlerle ifade edilen sayıya ulaşan Türk kökenli Alman vatandaşı olan çalışanların başarıyla görev alması, disiplini, çalışkanlığı ve şirketi sahiplenmesi diğer gurbetçi vatandaşlarında dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Lufthansa'ya girişinin önünü açtı. Lufthansa'nın first class olan VIP uçuşlarında da görev yapan Türk kökenli uçuş ekibi arasında yer alan 3 dil bilen Aygül Mor ve 7 dil bilen Kadriye Mihoubi adlı Alman vatandaşı kabin görevlilerine uçuşları sırasında özellikle gurbetçi vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Türkiye vatandaşları da yabancı bir havayolu şirketi olan Lufthansa'nın uçuşlarında karşılaştıkları Türk kökenli kabin görevlileri sayesinde yabancı dil bilmeselerde sorunlarını rahatlıkla dile getirerek kendilerini yerli bir havayolu şirketinde sanıyorlar.

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ

İstanbul'da doğan ve daha sonra Almanya'ya göç ederek bu ülkenin vatandaşı olan 21 yıldır Lufthansa'da uçan kabin amiri Aygül Mor(45), Türklerden çok olumlu tepkiler aldığını söyledi. Balıkesir kökenli Kadriye Mihoubi de 17 yıldır Lufthansa da uçuş yapıyor. Yedi dil bilen ve first class uçuşlarında dünyaca ünlü isimlere de hizmet veren Türk kökenli kabin memuru Kadriye Mihoubi, “Çok güzel pozitif tepkiler alıyoruz” dedi.


12 yıl önce